Slik blir Melodi Grand Prix 2010

escNorge har i dag fått bekreftet en rekke detaljer rundt MGP-finalene i januar/februar.

En del informasjon om utvelgelsen har de siste dagene vært gjengitt på forskjellige nettsider, og av artikler, blant annet i Aftenposten og NRK, kunne ting tyde på at Dinamo/NRK hadde valgt å legge om deler av utvelgelsesprosedyrene i forhold til 2009. Det kan derimot nå trygt bekreftes at MGP 2010 følger i gode, opptråkkede spor:

Sted og datoer for delfinaler og finalen blir slik:

Delfinale 1: Brekstad/Ørland; Fredag 8. januar

Delfinale 2: Bodø: Lørdag 16. januar (oppdatert)

Delfinale 3: Skien: Lørdag 23. januar

Siste-sjansen: Sarpsborg: Lørdag 30. januar

Melodi Grand Prix finale: Oslo Spektrum: Lørdag 6. februar


I følge Dinamo blir det syv låter i hver delfinale. To vinnere går direkte til finalen i Sarpsborg – nummer tre og fire til Siste-sjansen i Sarpsborg.

I Siste-sjansen blir det åtte låter. De seks låtene som har blitt nummer tre og fire i hver delfinale, samt sannsynligvis det bidraget av de ni utslåtte bidragene som har fått høyest stemmer i prosent. Den åttende låten vil stemmes inn av «publikum», noe som også ble gjort foran 2009-finalen.

Dette vil igjen gi åtte låter i selve Melodi Grand Prix 2010 i Oslo Spektrum; De seks delfinalevinnerne pluss to bidrag fra Siste-sjansen.

Kilde: Dinamo. Bilde: Events.Liten oppdatering (11.jan): Det ser ut som om begge de to ekstra finalistene i Siste-sjansen blir valgt fra de utslåtte bidragene.
Dvs, ikke noe publikumsstemmer i år.
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien