Sverige: Eric Saade og Andreas Johnson videre til Globen

Det ble debutanten Eric Saade med poplåten «Manboy» og veteranen Andreas Johnson med balladen «We Can Work It Out» som tok de to direktebillettene til Globen under lørdagens delfinale i Melodifestivalen. Videre til Andra Chansen gikk Kalle Moraeus & Orsa Spelmän med låten «Underbart» og Pauline med «Sucker For Love».

ericandreas

Det ble ingen store overraskelser under delfinale nr. 2 – begge forhåndsfavorittene tok seg videre til finalen i Globen den 13. mars. Det eneste usikkerhetsmomentet var om outsiderne Kalle Moraeus/Orsa Spelmän ville blande seg inn i tetstriden, men de måtte ta til takke med en plass i Andra Chansen sammen med Pauline og hennes Duffy-inspirerte låt.

saade2Eric Saade gikk direkte videre til Globen i første avstemningsrunde, og virket nærmest sjokkert da navnet hans ble ropt opp. Det viste seg at kombinasjonen av kjapp, iørefallende pop, masse gutteaktig sjarm, et strømlinjeformet sceneshow og et eget fossefall (!) gikk hjem hos det svenske folket. På tribunen jublet Erics kjæreste, Molly Sandén, vilt og hemningsløst da seieren var klar. Molly nådde for øvrig selv finalen i Melodifestivalen i fjor med den stemningsfulle balladen Så vill stjärnorna.

Etter at Pauline tok den første billetten til Andra Chansen, var det duket for kveldens siste duell, mellom Kalle Moraeus og Andreas Johnson. Gleden var stor hos MF-veteranen da han ble utropt som vinner, og det var slett ikke ufortjent – Andreas leverte gjennomført og proft på scenen, mens Kalle, tross sin folkelige sjarm, ikke var helt 100% vokalmessig.

De fire bidragene som ikke gikk videre, plasserte seg slik:

5. plass: Hanna Lindblad – Manipulated



6. plass: Andra Generationen & Dogge – Hippare hoppare



7. plass: Highlights & MiSt – Come And Get Me Now



8. plass: Anna Maria Espinosa – Innan alla ljusen brunnit ut



Foto: Aftonbladet og Expressen

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien