Förste pröve for Kroatia og Georgia

Kroatia er en av sangene jeg likte veldig godt den förste gangen jeg hörte den, men det tok bare et par gjennomhöringer för jeg kjente at jeg faktisk syntes den var fryktelig kjedelig. Men jeg har ingen problemer med å höre at dette er en sang mange kan like og at den kan komme höyt.

Ved starten av pröven er damene dandert på en parkbenk midt på scenen; en sitter på midten og en på hvert armlene. Det ser litt underlig ut, men det blir sikkert bra når de får sceneantrekkene på seg. Det virker som de skal bruke de lyse, flagrende kjolene de har i videoen og som de også brukte i den kroatiske finalen. Nå har de «vanlige» kjoler, så inntrykket er ganske annerledes.

På lydtesten var vokalen deres skrekkelig, så jeg ble litt nervös for at denne skulle bli skikkelig ille, men fra förste ordentlige gjennomkjöring og absolutt alle de resterende var de närmest prikkfrie. Dette kan bli et veldig vakkert nummer.

Selve showet består av at de vandrer rundt på scene, og de har to dansere med seg. Ved starten står det to röde «greier» på siden av scenen. Helt til slutt henter danserne en «greie» hver og triller dem inn slik at de danner et hjerte som ramme rundt Femminem. Det er litt cheezy, og de sliter litt med å få det til å treffe helt. Det er de avhengig av å få til skikkelig, for ellers vil det se fryktelig teit ut.

{youtube}QPzbcUx9zhk{/youtube}

Min konklusjon; kjedelig låt (helt personlig mening), praktfull vokal, litt kjedelig og rart show. Den ville garantert ha kvalifisert seg fra semi 1, fra denne er jeg ikke sikker.

Neste på scenen er den «norske» låta fra Georgia. Og der forrige nummer var litt kjedelig er dette fullstappet med action…

Sofia synger nydelig, og greier faktisk å gjöre noe gripende ut av, mener mange, årets kjedeligste ballade. (Jeg synes dette er en helt gjennomsnittlig kjedelig balleda; det er mange verre med i år…)  Jeg var ganske redd for vokalen hennes etter det jeg hörte i den georgiske finalen, men det höres ut som om den frykten av ubegrunnet. Min nye venninne Desiree fra Nederland har sett Sofia i musikalen «Romeo and Juliet» og mener at koreografien minner veldig om noen scener derfra. På pressekonferansen viser det seg at det faktisk er samme koreograf…

Mange jeg har snakket med mener at det skjer altfor mye på scenen under dette nummeret, og det kan jeg väre tilböyelig til å väre enig i. Sofia danser og lener seg hit og dit, lempes på og kastes litt frem og tilbak av danserne. De forteller en historie med koreografien sin, men det kunne de gjort med bare danserne, synes jeg.

Scenen er knallröd, med noen gardinaktige greier i bakgrunnen; utrolig elegant inntrykk.

{youtube}BGvY0hiCdqQ{/youtube}

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien