Rammerne er nu sat for malteserne.

malta Den nasjonale maltesiske tv-stasjon, PBS, har nu offentliggjort rammerne for årets fest i øya-staten. Som nevnt tidligere, vil der ske endringer i set up’et denne gang, i forhold til de seneste årene. Utvelgelsen bliver i 3 faser, og den første indledes straks etter avleveringsfristen for bidrag til konkurransen.

 

Som en del av første fase, vil en av tv-stasjonen spesialt sammensat ekspert-jury skal lytte og bedømme alle mottakne sange, de vil efter tæt gjennemlytning finne et ennå ikke fastsat antal bidrag, som får lov til at fremføre deres sange foran juryen, i den del som så bliver fase 2.

 

24 sange vil derfra gå videre, og den 24. plass vil blive tilbudt vinneren av fjorårets L-Isfida (en lokal konkurranse), ønsker denne ikke at deltake, vil plassen gå til en anden der har været for juryen. Artister med mere end ét bidrag innsendt til PBS, får kun lov til at have max. 2 bidrag med i programmerne. De 24 sange vil blive presenteret i tv-shows på PBS. I disse programmer har ekspert-juryen 75% av stemmefordelingen, de sidste 25% har seerne makten over.

 

16 sange vil kvalificere sig til finalen, som pt. er ventet at blive avviklet i februar måned. Når det avgjørende slag skal stå, vil det hele blive avgjort med 60% stemme vekt til juryen & 40% stemme vekt til seerne. Ennå en ny regl er tilføjet, ingen af de 3 forgående vinnere av konkurransen må deltake, hvilket betyr at vi hverken får Morena, Chiara eller Thea Garrett at se i konkurransen. Som nevnt tidligere, så kan maltesere innsende 4 bidrag, hvorimot utenlannske forfattere kan fremsende 2 bidrag.

 

Kilde: Esctoday.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien