Yüksek Sadakat for Tyrkia

1.januar annonserte TRT at det er rockebandet Yüksek Sadakat som skal representere Tyrkia i Eurovision Song Contest 2011 i Düsseldorf.

Yüksek Sadakat har eksistert siden 1997, men de slo gjennom for alvor i 2005, i forbindelse med utgivelsen av sitt første album. De spiller gitar- og keyboardpreget poprock med innslag av klassisk, jazz, blues og tyrkiske rytmer. Mesteparten av musikken deres er relativt lavmælt og svært melodisk.

Bandet består av vokalist Kenan Vural, Serkan Özgen på gitar, Uğur Onatkut på keyboards, Kutlu Özmakinaci på bass og Alpay Şalt på trommer.

Det er enda lenge til vi får høre bidraget deres til ESC2011, så mens vi venter kan vi jo lytte til noen av de tidligere sangene deres. Det gir et visst inntrykk av hva vi kan vente oss i Düsseldorf i mai.

Her er en livefremføring fra 2007 som, til tross for den heller tvilsomme lydkvaliteten på klippet, demonstrerer at dette er et erfarent band bestående av dyktige musikere.

En av de mest populære låtene deres i Tyrkia har vært Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer fra 2006, som må kunne sies å være deres gjennombruddslåt.

En annen sang som har blitt mye spilt i hjemlandet er «Kadinim».

bandets myspace-side kan dere høre flere av sangene deres.

Kilde; trt.com.tr, myspace.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien