Dagens bidrag; Belgia

I vår serie med presentasjoner av årets bidrag til Eurovision Song Contest er vi i dag kommet til start nummer fire i semifinale to, nemlig Belgia. Det er gruppen Witloof Bay som skal representere Belgia i Eurovision Song Contest i år, og de skal fremføre sangen «With Love Baby».belgia

Belgia valgte i år en uvanlig utvelgelse til Eurovision Song Contest. Alle interesserte kunne laste opp sitt bidrag på nettet, og så var det opp til lytterne å «sponse» de bidragene de likte med penger. Alle sangene som fikk minst 20 000 € skulle i utgangspunktet være kvalifisert til finalen. Etter at fristen gikk ut, og tre av de kvalifiaerte bidragene var blitt diskvalifisert (henholdsvis på grunn av politisk innhold, for tidlig publisering og «brudd på konkurransens regler) viste det seg at hele 30 bidrag nådde den magiske grensen. Dette fikk RTBF, den wallonske tv-stasjonene som er ansvarlig for årets belgiske bidrag, til å bestemme seg for at disse skulle gjennom en semifinale først, der 30 semifinalister skulle bli til 14 finalister. 

Da semifinalen, som ble avholdt på radio, var over sto vi igjen med stor musikalsk variasjon; alt fra rock og pop til fransk chanson, techno og jazzpreget a capella. Da alle bidragene var fremført og stemmene talt opp sto a capella-gruppen Witloof Bay igjen som vinnere med bidraget «With Love Baby». 

«With Love Baby» er, som det meste av Witloof Bay sin musikk, en a capella-sang med innslag av beatboxing. Dette betyr at det ikke brukes noen instrumenter i denne sangen; alle lyder produseres av medlemmenes stemmer. Bidraget må karakteriseres som jazz, men har også elementer fra popmusikken. Det er en av medlemmene i gruppen, Benoît Giaux, som har lagt både tekst og musikk til bidraget, i samarbeid med RoxorLoops, som ved nærmere gransking viser seg å være et annet gruppemedlem, nemlig Senjka Danhieux.witloofbay

Witloof bay har eksistert i seks år, og er en sekstett bestående av Senjka Danhieux, Etienne Debaisieux, Benoît Giaux, Nicolas Dorian, Florence Huby og Mathilde Sevrin. Dette er en gjeng venner som deler interessen for musikk, spesielt jazz, a capella og beatbox. Medlemmene i gruppen kommer fra alle deler av Belgia, blant annet Flandern, Wallonia og Brussel, noe som gjør at det trygt kan sies at de representerer Belgia. De har så langt gitt ut et album; «Witloof Bay», som kom i 2007.

 

Kilder; escnorge.net, users.skynet.be, wikipedia.org


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien