Blind kjærlighet fra Litauen

Etter fire semifinaler var det endelig klart for den store finalen i Litauen. I et ok produsert finaleshow der nivået var over gjennomsnittet, sto Donny Montell igjen som vinner med bidraget «Love is blind». 

litauen

Donny har prøvd seg uttallige ganger før i den litauiske utvelgelsen, og 2012 ble hans store år. Med full score fra både seere og jury, gikk han enkelt til den påfølgende superfinalen. 

Finalen ble noe langtekkelig da det var reklamepause mellom annethvert bidrag, og en del prating. Årets fjorten bidrag holdt en ganske god standard, og det var flere bidrag som kunne ha skaffet Litauen en bra plassering i Baku. Deriblant vinneren Donny Montell. 

Den store forhåndsfavoritten var forutenom vinneren, Beissoul med bidraget «Why», Monika med bidraget «Happy» og Simona med bidraget «One of a kind». 

Etter at alle hadde fremført sine bidrag ble det pauseunderholdning. Den besto av årets deltakere fra Eurovision. Vi fikk høre Anggun med sitt Eurovision bidrag «Echo(you and I)», Kurt Calleja fra Malta med sin «This is the night» og fra Ukraina fikk vi Gaitana med «Be my guest». 

Anggun har forøvrig vært på en stor promoteringstur i år, og blir også å se i Romania og Hellas sine nasjonale finaler i neste uke. 

Etter pauseunderholdningen ble det klart at følgende tre hadde gått til superfinalen: 
– Donny Montell med «Love is blind»
– DAR med «Home»
– Monika med «Happy».

Den endelige vinneren ble bestemt av juryen alene, og etter litt venting kunne Aserbajdsjans ambassadør til Litauen, avsløre at vinneren var Donny Montell med «Love is blind».

Fullstendig resultat ble slik(jurypoeng først, så seerne):
1. Donny Montell – Love is blind 50 + 15664 = 24
2. Dar – Home 46+11004 = 20
3. Monika – Happy 41+5224

Litauen deltar i år i den andre semifinalen i samme halvdel som Norge.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien