MGP: Larvik ønsker en ny delfinale

Larvik signaliserer nå at det kan gå mot en ny delfinale i byen, selv om det ble en del ståhei rundt årets arrangement.

mgplarvik

Byens økonomi er alt annet enn tilfredstillende, og det vekket reaksjoner i flere kretser at by/kommune  og arrangører skulle svi av over millionen på et underholdsshow.

Nå blir en eventuell delfinale i 2013 adskillig billigere enn årets arrangement, da Dinamo Eyeworks og NRK overtar selve produksjonskostnadene av sendingen. Dette beløpet er betydelig og tilsvarer etter hva escNorge tidligere kjenner til omlag kr 1,2 millioner kroner.

Vestfold fylkeskommune har allerede signalisert at de høyst trolig vil støtte en delfinale med kr 300 000 – men de forventer og ønsker at også Larvik som by, kommune og arrangør også bør bidra økonomisk.

Noen avgjørelse er ennå ikke endelig tatt, og næringslivet i byen avventer, sammen med fylket, klarere signaler fra kommunen.

Eventselskapet Opplev Larvik, som er den lokale arrangøren av delfinalen, har derimot et godt håp at det hele vil ordne seg økonomisk også i år – og peker på den gode erfaringen fra januar, med stor oppslutning og samarbeid mellom både videregående skole, næringsliv og myndigheter.

Selv om kun Steinkjers dato er bekreftet, begynner vi allikevel å få en viss pekepinn på hvordan neste års Melodi Grand Prix kan bli seende ut:

  • 1. delfinale 19. januar – Steinkjer (bekreftet)
  • 2. delfinale 26. januar – Larvik/Florø?
  • 3. delfinale 2. februar – Larvik/Florø?
  • Finale 9. februar – Oslo Spektrum
  • Kilde: op.no
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien