Tyrkia kommer heller ikke til Malmö!

Listen over land som ikke vil sende bidrag til Eurovision Song Contest 2013 i Malmö blir stadig lenger. Tidligere i dag bekjentgjorde Bosnia-Hercegovina at de holder seg hjemme, og nå i kveld er det Tyrkia som melder det samme. 

I motsetning til Portugal, Slovakia og Bosnia-Hercegovina, som alle har sagt at de trekker seg fra neste års konkurranse grunnet sviktende økonomi, så er det helt andre årsaker til at Tyrkia trekker seg.

TRT sin begrunnelse for å holde seg hjemme i mai er at de er uenige i flere sider av EBUs regelverk. Det er særlig tre punkter de er kritiske til. 

1) «5 store»-regelen; TRT ønsker å fjerne denne regelen, slik at alle land, bortsett fra regerende mester, må gjennom semifinalene. 

2) Gjeninnføringen av juryer; TRT mener at publikum skal ha all makt når det gjelder å kåre vinneren.

3) Hvis det fortsatt skal være juryer vil TRT at telefonstemmene skal vektes tyngre enn juryenes stemmer.

På mange fansiter spekuleres det nå i at bakgrunnen for Tyrkias avgjørelse kan være det dårlige resultatet de fikk i Düsseldorf. Det var første gangen landet ikke kvalifiserte seg til finalen. Før gjeninnføringen av juryene hadde Tyrkia en stor fordel av diasporastemmer. Denne fordelen ble i stor grad nøytralisert i og med at telefonstemmene nå teller kun 50%.  

Kilde; trt 

Saken oppdateres…

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien