Intervju med El Cuero

El Cuero er et band med føttene godt plantet i det amerikanske rockelandskapet. De er kjent for å være et av Norges beste liveband og i år deltar de i MGP med låta Ain’t No Love (In This City No More).

Vokalisten Brynjar og trommeslageren Håvard Takle Ohr er brødre, kommer fra Kristiansund og har spilt sammen i ulike band i over tjue år. For ni år siden fikk de med seg Øyvind Blomstrøm på gitar og Tommy Reite på bass og sammen dannet de bandet El Cuero.
Bandet har gitt ut fire album hittil, det siste kom ut i mars 2013 og het «Victor’s Justice». Albumet inneholdt blant annet singelen «A Deadline in Your Soul» som ble A-listet på NRK P1.

El Cuero er kjent for å være et forrykende liveband og i fjor varmet de opp for Neil Young i et fullsatt Oslo Spektrum. Nå får bandet muligheten til å opptre for nok et fullsatt Spektrum, dersom de tar seg videre til MGP-finalen med låta Ain’t No Love (In This City No More).

Ain’t No Love (In This City No More) er skrevet av Brynjar Takle Ohr, Øyvind Blomstrøm og Håvard Takle Ohr. Brynjar har komponert låta sammen med B.L. Rolland.

Vi har intervjuet El Cuero (her representert ved vokalist Brynjar) for å bli bedre kjent med dem:


Hei!
Kan du fortelle litt om deres musikalske bakgrunn?
El Cuero har eksistert i siden 2005, men vi har alle drevet med musikk på hver vår kant i årevis.
Håvard, som er trommis i El Cuero og lillebroren min, og jeg har spilt sammen i diverse band siden 1992, så vi er nok absolutt den artisten i årets MGP med desidert lengst erfaring, hehe!

Hvorfor er dere med i Melodi Grand Prix?
NRK tok kontakt med oss før jul og sa at de trengte en rockelåt til årets MGP, og at de hadde et brennende ønske om å ha med El Cuero i konkurransen. Dette tok oss jo selvsagt fullstendig på senga, men NRK har gitt oss frie tøyler til at vi får være oss selv, vi bestemmer hvordan vi ønsker å framstå, og vi hadde 100 % kunstnerisk frihet når det gjaldt låta vår. Så etter å ha gått noen runder med oss selv og snakket med NRK, ble vi enige om å si ja.

Kan du fortelle litt om hva sangen handler om og hvordan den ble til?
Da forespørselen fra NRK kom, var vi godt i gang med å skrive låter til vårt kommende album, så vi valgte kort og godt den vi likte best av låtene som var mest ferdig. Jeg opplever at vi gradvis får et kaldere og råere samfunn, vi har blitt litt paranoide og isolerer oss for hverandre av frykt for det ukjente. Hvis en vi ikke kjenner setter seg ved siden av oss på trikken, er sjansen større for at vi frykter han vil stjele mobilen vår enn at han kanskje er en hyggelig fyr å snakke med. Jeg kommer jo fra Kristiansund, en liten by hvor alle kjenner alle, og det er kanskje derfor jeg føler denne utviklinga så sterkt, og jeg liker det ikke.

Hva kan vi forvente å se under deres opptreden?
Folk kan vente seg et band som gir absolutt alt! Vi har spilt hundrevis av jobber og det er på scenen El Cuero virkelig kommer til sin rett. Vi spiller alltid med hjertet utenpå skjorta, og det håper jeg vi greier å formidle både til de som sitter i salen i Folketeatret og de som sitter hjemme foran skjermen. Når vi spiller, vil jeg at det skal føles som om du plutselig har skifta kanal i tre minutter, og at du midt i MGP befinner deg på verdens beste rockegig!

Hvorfor bør akkurat dere og låten deres representere Norge i København?
Med det eneste rockebidraget er vi jo helt klart outsidere i konkurransen, og jeg ser sjansen for at vi går helt til København som uhyre liten. Når det er sagt, så tror jeg aldri en låt som Ain’t No Love (In This City No More) noen gang har blitt spilt i MGP, og nettopp fordi den er en så tidløs og klassisk rockelåt, hadde jeg blitt utrolig stolt hvis det norske folk hadde stemt oss fram, for dette er en kanonlåt, hehe!

Hva er ditt beste MGP-minne?
Husker jo utrolig godt da Bobbysocks vant i 1985. Da var jeg 10 år og gikk jo av skaftet som resten av Norge gjorde! Jeg lagde til og med egen Bobbysocks-avis som jeg solgte i nabolaget!

Og til slutt: Har du en hilsen til escNorge sine lesere?
Håper virkelig dere liker låta og at vi sammen kan slå et slag for den ekte, jordnære rocken i årets MGP:)


Vi ønsker El Cuero lykke til med sin deltakelse i MGP!

El Cuero deltar i den 3. semifinalen i MGP, søndag 9. mars kl. 20.05 i Folketeateret.
Du kan lese mer om El Cuero og de andre artistene i årets MGP på NRKs egne nettsider www.nrk.no/mgp

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien