Dagens bidrag: San Marino

For tredje året på rad er Valentina Monetta deltakeren til lilleputtstaten San Marino. Og med seg har hun sin nå etterhvert trofaste låtskriver Ralph Siegel!

Låten Valentina skal prøve lykken med i år er «Maybe» skrevet av Eurovision-legenden Ralph Siegel. Siegel sto også bak Valentinas to forrige forsøk «Crisalide» og «The Social Network Song».

Valentina er en av få artister som faktisk er født og oppvokst i San Marino. I tidlig alder oppdaget hun sin kjærlighet for musikk og instrumenter. Hun har gått på musikkskole og er selvlært i piano. Hun har også sunget i en popgruppe, og i 2001 deltok hun i talentprogrammet «Popstars».

I 2008 sendte Valentina inn låten «Se non si sei tu», men ble ikke valgt av kringkasteren. Fire år senere i 2012, ble hun internt valgt til å representere San Marino i Baku med låten «Facebook uh oh oh». Låten ble senere endret til «The Social Network Song», grunnet EBU sine regler som sier at kommersielle aktører ikke kan bli tiltalt i konkurransen.

Forsøket i 2012 endte med 14. plass i semifinalen, noe som til da var San Marino sitt beste resultat. Året etter i Malmø, ble Valentina nok engang valgt til å representere sitt hjemland. Denne gang het låten «Crisalide» og var også skrevet av Ralph Siegel. Valentinas andre forsøk endte også i semifinalen, men denne gangen med enn 11.plass, altså enda bedre resultat enn i 2012.

Oppmuntret av 11. plassen i 2013 gikk SMRTV med på å delta i Eurovision Song Contest 2014. Etter litt overtalelse fra kringkasteren valgte Valentina nok engang å delta. I år heter låten «Maybe» og det blir hennes tredje forsøk med en låt skrevet av Ralph Siegel. Med sitt tredje forsøk på rad blir hun den første etter Udo Jürgens fra Østerrike til å delta tre ganger på rad.

Utenom Eurovision har Valentina også utgitt et jazz inspirert album, og i 2013 kom hun med et litt mer kommersielt album kalt «The story of Valentina Monetta». Dette albumet inneholdt en del låter fra hennes tidligere karriere, men også flere ulike versjoner av hennes 2013 bidrag «Crisalide».

I oktober ifjor ga Valentina ut låten «L’amore verra» som er inkludert på hennes album som kom 4. april – Sensibilita. Albumet skal også inneholde flere komposisjoner av Ralph Siegel og Valentina selv.

Med startnummer 12 håper Valentina å endelig kunne gjøre San Marino stolte ved å komme til finalen.

San Marino deltar i andre halvdel av den første semifinalen i Eurovision Song Contest 2014, den 6. mai. Kan Valentina endelig klare å få San Marino til finalen?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien