Slovenia velger sitt bidrag 27. Februar!

Da får vi vite hva Ana Soklič skal stille opp med på den store Eurovisionscena i Rotterdam!

Ana Soklič som egentlig skulle representert landet i 2020 med låten «Voda» fikk dessverre ikke gjort det. Men det ble raskt bestemt at hun skulle få oppleve det å stå på den store scena likevel.

Velges gjennom EMA Freš

Bidraget Ana Soklič skal få synge skal velges i gjennom deres nasjonale utvalgelse EMA Freš den 27. Februar. Samme dag som våre naboer i Sverige har sin 4. semifinale.

Rekordmange innsendinger!

Etter at den Slovenske kringkasteren RTVSLO åpnet for innsendinger av låter tidligere i fjor, fikk de inn rekordmange låter. Hele 191 låter ble sedt inn til kringkasteren, som nå har kuttet antallet ned til tre låter som Ana Soklič skal fremføre den 27. Februar på EMA. Og det er en av disse tre låtene som Ana skal få ta med seg til Rotterdam med den Slovenske nasjon og flagg i ryggen.

60 år i Eurovision

Landet har også et 60års jubileum å feire, og det vil selvsagt prege sendingen. Det er nemlig 60 år siden de ble med i konkurransen, om du tar med at Slovenia var en del av Jugoslavia.

Slovenia i Eurovision

Som eget land debuterte Slovenia i Eurovision i 1993 med låten «Tih Deževen Dan» av 1X Band. Men landet har vært med helt siden 1961 om du regner med at de var under Jugoslavia i konkurransen før det. Slovenia har aldri vunnet konkurransen, men har to syvendeplasser som beste plassering. Etter innføringen av semifinaler i 2004 har Slovenia kvalifisert seg til finalen på bare 6 av 16 forsøk, og det sist og senest i 2019 med en 15.plass og 105 poeng. Sist skulle landet representeres av Ana Soklič med «Voda», men dette ble som sagt ikke noe grunnet en viss pandemi. Før det, i 2019 ble landet representert med Zala Kralj & Gašper Šantl og låten «Sebi».

Hør igjen disse tre herlige bidragene her:

Deres første bidrag som eget landi 93′
Hva synes du om denne låten i 2019?
Synes du også denne er like vakker som undertegnede? Ville den kvalifisert seg? Og hvor i en eventuell finale ville den endt tror du?

Hva håper du Ana Soklič blir å stille med i år? Del det med oss i escNorge på Facebook da vel!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien