Blogg: Hva med … Dinaye?

I 2017 sto Dinaye på scenen sammen med Amina Sewali i låta "Mesterverk". Foto: Mandy Pettersen / escNorge

Dette er et blogginnlegg med skribentens egne meninger.

Den artisten jeg presenterer som en sannsynlig MGP-deltaker i 2021 er ikke ukjent med MGP scenen. I 2016 danset og sang hun seg til gullfinalen i MGPjr med «Sterk og rå».

Allerede året etter sto på hun voksen-scenen under MGP, da sammen med Amina Sewali i låten «Mesterverk». Jeg tror det er ganske gode muligheter for å se Dinaye som deltaker i årets MGP.

Dinaye imponerte som danser i Norske Talenter i 2014, der hun kom til semifinalen. Men størst publikum hadde hun nok i MGPjr i 2016. Hun overbeviste da mange med sin dans og sang. Ikke helt uinspirert av Michael Jackson, selv om det var de to jentene som sang sin sang til «Vestlandet» som var uslåelige i kampen om seier til slutt.

Våren 2020 gjorde Dinaye seg også veldig bemerket i Idol. Der hun flere ganger fikk stående applaus. Ikke minst for sin tolkning av «Run the World (Girls)» av Beyoncé.

I fjor sommer, og på høsten, har hun vært svært aktiv på flere låtskriver-camper hvor det har blitt skrevet MGP-musikk. Noe hun også har dokumentert i sosiale medier.

Nå er hun gammel nok til å kunne delta i MGP for voksne. Det vil jo være en ganske naturlig vei videre for en slik artist som danser, synger og ser ut til å elske både MGP-scenen og konkurranse.

I 2017 var hun «speilbildet» til Amina Sewali på scena under hennes nummer «Mesterverk».

I 2019 hadde hun en stor hit på NRKP3 med låta «Vi er ett», hvor hun også fikk viste sine etiopiske røtter i videoen:

I det helt siste har hun gitt ut singelen «Gonna Wanna Dance».

Siste låt som har kommet fra Dinaye.

Selv om Dinaye har gjort seg bemerket på ulike arenaer allerede, så tror jeg at en MGP-deltakelse vil passe perfekt nå i oppbyggingen av solokarriere som Dinaye. Hun ser ut til å ville satse som underholdningsartist, og ikke rent som musiker. Det ville jo kle MGP perfekt, og vil sannsynligvis være noe MGP ønsker seg.

Artister som synger og danser på et så høyt nivå at de greier å hevde seg i ulike konkurranser som Idol, Norske Talenter, MGPjr har vist at de er høyst kvalifisert for den store MGP-scenen også.

FAKTA:

  • Dina Matheussen, 16 år gammel fra Asker
  • Operer nå under artistnavnet «Dinaye».
  • Kom til semifinalen som danser i Norske Talenter 2014
  • Kom til gullfinalen i MGPjr 2016
  • Deltok som danser i MGP 2017
  • Deltok i Idol 2020

Følg Dinaye her:

Antatt: Sannsynlighet for MGP-deltakelse: 60%

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien