Dette er de 8 bidragene til DMGP

Jesper Groth (t.v.) og Laurits Emanuel (t.h.) i Fyr & Flamme. Foto: Rasmus Laursen

Danskenes åtte bidrag til Dansk Melodi Grand Prix 2021 har blitt avslørt utover formiddagen i dag, og her er dem.

I fjor var det en tom Royal Arena som var vertskap for DMGP-finalen, men i år er finalen flyttet til Studio 5 i DR Byen. Finalen sendes kl. 20.00 den 6. mars, uten publikum i salen. Vinneren velges av det danske folk, ut i fra disse åtte bidragene som DRs fagjury har valgt ut. Blant artistene og låtskriverne finner vi tidligere vinnere av både DMGP og Melodifestivalen.

Låtene kan høres på dr.dk/grandprix fra kl. 14.00, og slippes på strømmetjenestene kl. 15.00.
Her er en spotify-liste med alle bidragene:

«Øve os på hinanden» – Fyr & Flamme

Tekst/musikk: Laurits Emanuel

Jesper Groth (t.v.) og Laurits Emanuel (t.h.) i Fyr & Flamme. Foto: Rasmus Laursen

Fyr & Flamme er en duo bestående av Laurits Emanuel og Jesper Groth, som presenterer seg som «teenageidoler dine forældre kan forstå». Laurits er i Danmark kjent som en av vokalistene i gruppen The Grenadines, mens Jesper har jobbet som skuespiller. Ifølge dem selv er det Laurits som er fyren og Jesper som er flammen.

««Øve os på hinanden» er inspireret af lidt ældre Grand Prix-dyder og har sit afsæt i den europæiske sluthalvfjerser-disko. Sangen er en scene foregående på et dansegulv, hvor en kvinde og en mand må prøve sig frem på må og få. Denne seance kan frit oversættes til, hvordan man
gebærder sig, når man gør kur til en anden, eller hvordan man må korrigere i livet henad vejen. For kan man øve sig på det hele hjemme foran spejlet, eller skal man derud, hvor det gælder for for alvor at lære det? Vi må øve os på hinanden!», sier Fyr & Flamme til DR.

«Beautiful» – Jean Michel

Tekst/musikk: Clara Sofie Fabricius, Johannes Nymark, Jesper Hjersing Sidelmann og Andreas Jensen

Jean Michel. Foto: Jean Michel

Jean Michel ble kjent for det danske folk da han deltok i X Factor 2012. Siden den gang har han også fokusert på dansing, og kombinert de to i musikaler og show. En av låtskriverne er Johannes Nymark, som vant DMGP i 2016 med «Soldiers of Love».

«Jeg kender selv til følelsen af at være ”anderledes” og en minoritet grundet min seksualitet og etnicitet. Men selvom man hører til en minoritetsgruppe, er det ikke nødvendigvis negativt – tværtimod. Vi skal hylde mangfoldigheden, og det er derfor, at sangen ”Beautiful” er så aktuel
selv i dag. Kan jeg hjælpe bare én person med min sang, så er jeg glad», sier han til DR.

«Hvileløse hjerter» – Nanna Olivia

Tekst/melodi: Anna David, Nicolai Levring & Casper Sørensen

Nanna Olivia. Foto: Malou Vagn

Nanna Olivia er 22 år gammel, har sunget hele livet, men skriver også egne tekster. Hun studerer entreprenørskap og design i København.

«Jeg glæder mig helt sindssygt til at være med i Dansk Melodi Grand Prix. Det bliver den vildeste oplevelse! ”Hvileløse hjerter” er en powersang. En sang jeg kan relatere rigtig meget til. Den taler til følelsen efter et brud med en kæreste, hvor man prøver at komme videre og være ovenpå,
men inderst inde, ved man godt, at det ikke bare er ligetil, og at han stadig har ens hjerte. Jeg ser sangen som en peptalk til mig selv og alle andre, der har stået i den situation», sier hun til DR.

«Højt over skyerne» – Chief 1 & Thomas Buttenschøn

Tekst/melodi: Chief 1, Thomas Buttenschøn og Nermin Harambasic

Chief 1 (t.h.) & Thomas Buttenschøn (t.v.). Foto: Nicho Oppermann

Chief 1, hvis egentlige navn er Lars Pedersen, beskrives som et multitalent. Siden 90-tallet har han med jevne mellomrom medvirket i DMGP. Han skrev vinnerlåten i 1997, 2012 og 2015. Nå har han og artist og låtskriver Thomas Butterschøn funnet sammen. De har på hver sin kant flere hits i Danmark og utlandet, men som duo debuterte de først i 2019 med «Alt er godt». Låta ble kåret til årets sommerhit på P4 i Danmark.

«Vi har en god og ægte energi, når vi er sammen, og den vil vi gerne sende ud til familien Danmark. Intet er planlagt eller kalkuleret, vi kan bare godt lide at sende smil og kærlighed ud igennem den musik, vi skaber sammen», sier de til DR.

«Abracadabra» – Claudia Campagnol

Tekst/melodi: Melanie Wehbe, Emil Adler Lei og Louis Jarto

Claudia Campagnol. Foto: Sofie Barfoed

Det er kanskje ikke rart at Claudia Campagnol ble musiker; det er nemlig også hennes foreldre. Som liten fikk hun øynene opp for jazz-fusion og instrumentalmusikk. Claudia var bare tolv år gammel da hun komponerte sin første låt. Hun har opptrådt i et gospelkor på en Steve Wonder-konsert, kom på andreplass i Ung Jazz og var nominert to ganger til Danish Music Awards 2019 for albumet I’m Strong.

Låten hun skal delta med i DMGP er blant annet skrevet av Emil Lei, som også skrev fjorårets vinnerlåt «Yes», mens Melanie Wehbe er en av låtskriverne bak fjorårets svenske vinner «M0VE». Sammen har de to låtskriverne også vunnet DMGP med «Love Is Forever» i 2019.

««Abracadabra» er en enkel, men samtidig storslået sang, der tager dig med til et drømmeunivers, hvor du kan være dig selv og ikke være bange for at føle noget. Et univers, hvor du fortrylles af musikken og følger med i en overjordisk vals båret af en varm og gylden stemme, hele vejen til gåsehud og minder om evig kærlighed», sier hun til DR.

«Silver Bullet» – The Cosmic Twins

Tekst/musikk: Lise Cabble, Gisli Gislason, Rasmus Duelund og August Emil

The Cosmic Twins. Foto: Morten Rygaard All Copyrights©_MRP

Som artistnavnet tilsier er Chris og Alec tvillinger. De to vokste opp med Guitar Hero, og har hatt et stort ønske om å stå på store scener. Etter nesten 100 show i Danmark, en EP, musikkvideo og noen singler senere er de klar for DMGP. Låten de skal delta med er skrevet av Grand Prix-dronning Lise Cabble, som har hele fire vinnerlåter i MGP. Blant dem er Eurovision-vinner «Only Teardrops».

«Det, at vi skal være med i Dansk Melodi Grand Prix, er som en uundgåelig profeti, der er gået i opfyldelse for os. Det årlige MGP på gymnasiet var højdepunktet for os, og vi elskede hvert sekund af det. Nu glæder vi os til at være med i det rigtige melodigrandprix med «Silver Bullet», der handler om at have en fest, samtidig med, at man har kærestesorger. Den skal nok få publikum op at køre med masser af energi», sier gutta til DR.

«Everything Is Alright» – Mike Tramp

Tekst/musikk: Mike Tramp

Mike Tramp. Foto: Morten Madsen

I over 40 år har Mike Tramp drevet med musikk, og fått fans over hele verden. Han har prøvd alt fra barnekor til å være rockestjerne. Internasjonalt har han markert seg som en dansk rockelegende, og han har turnert med grupper som Freak of Nature og White Lion. I 1978 vant han DMGP med gruppen Mabel og låta «Boom Boom», og var Danmarks representant i Paris.

«Efter alle årene og et helt livs erfaringer føles det rigtigt at stå på scenen til Dansk Melodi Grand Prix og at kunne bringe rocklyden ind til Danmarks største musikfest. «Everything Is Alright» ​er et ærligt nummer, som er skrevet direkte fra hjertet – uden bagtanker eller kække
krumspring. Jeg kan være 100% tro mod mig selv og behøver ikke tage nogen maske eller grimasse på – jeg er den, jeg er», sier den tidligere DMGP-vinneren til DR.

«Står lige her» – Emma Nicoline

Tekst/musikk: Jeppe Pilgaard, Jacob Jørgensen, Emma Nicoline Winther Nielsen, Adam Kalwa og Patricia Namakula Mbabazi

Emma Nicoline. Foto: Andreas Raae

Emma Nicoline har vokst opp med 80-tallsmusikken. De siste årene har hun samarbeidet med produsent Jeppe Pilgaard om danskspråklige låter. Låtene skal være fengende, og har gjerne referanser til de største popikonene fra 80- og 90-tallet.

«Står lige her» er skrevet til en nær veninde, der havde brug for hjælp, men ikke var klar til at modtage den. Sangen er til alle os, der har prøvet at gøre alt for en nær ven, der går gennem en svær tid. Måske de med denne 80’er-inspirerede sang kan forstå den hjælpende hånd – bare i en
anden form. Jeg står jo lige her», sier hun til DR.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien