Melodi Grand Prix 2000
Dato Lørdag 4. mars 2000
Arena Studio 1 på NRK Marienlyst
 Oslo
Programledere Stine Buer og Hans Christian Andersen
Kringkaster
Bidrag 10
Stemmesystem  
Vinner «My Heart Goes Boom» av Charmed
Resultat i ESC 11. plass; 57 poeng

Finalen

Superfinalen
Startnr. Artist Låt Språk Plass Poeng
A Charmed «My Heart Goes Boom» Engelsk 1 84
J Jan Werner Danielsen «One More Time» Engelsk 2 66
F Leif Anders Wentzel «If» Engelsk 3 60
C Jorun Erdal «Another You» Engelsk 4 0
Runde 1
Startnr. Artist Låt Språk Plass Poeng
A Charmed «My Heart Goes Boom» Engelsk 1 72
J Jan Werner Danielsen «One More Time» Engelsk 2 64
F Leif Anders Wentzel «If» Engelsk 3 59
C Jorun Erdal «Another You» Engelsk 4 48
I Kine Ludvigsen «Wings of Love» Engelsk 5 47
D Marius Hoff «She’s My Baby» Engelsk 6 31
E Arnold B Family «When I Am Looking» Engelsk 7 29
G Astrid Tveitan «I Never Stopped Lovin’ You» Engelsk 7 29
H Miriam Mercedes «Trying to Forget U» Engelsk 9 20
B Sha-Boom «Let’s Go All the Way» Engelsk 10 7

Om det var fordi verden hadde passert år 2000 uten det forventede sammenbruddet innenfor den teknologiske verden eller om det var NRK som hadde fått blod på tann etter suksess med ung og frisk popmusikk i finalene de siste årene, skal være usagt men faktum er at MGP-finalen dette året kom til å bli den friskeste i historien så langt.

Hele MGP-finalen fikk en ansiktsløftning og selv om finalen ble sendt fra et studio i NRK-huset var noe av glam faktoren tilbake. Scenen fikk en trendy dekor, lyssettingen var upåklagelig og selv om orkesteret var borte fikk publikum den rette MGP følelsen. Og da ”ungdommens” programledere Hans Christian Andersen og Stine Buer ønsket TV-seerne velkommen var alt duket for en glitrende aften.

NRK hadde utøkt til ti bidrag i finalen og nå var det kun publikums telefonstemmer som skulle være avgjørende. Landet ble som tidligere delt inn i regioner og hver region skulle melde inn sine telefonstemmer. Publikum fikk mulighet til to omganger med telefonstemmer da finalen ble delt inn i en semifinale og en superfinale. De fire bidragene som fikk flest telefonstemmer gikk videre til superfinalen.

Pressen hadde dette året mange gode melodier å boltre seg i og forhåndstipsene var mange og varierte. Aller størst tro hadde pressen på Jan Werner Danielsen, som skulle framføre balladen ”One more time”. Denne var skrevet av Are Sigvardsen og var en flott og typisk ESC ballade, løftet til de ypperste høyder av Jan Werners fantastiske stemme.

Men også Christian Ingebrigtsens ”She’s my baby”, sunget av Marius Hoff  ( Hans Marius Hoff  Mittet, nå forlovet og samboer med Maria Haukaas Storeng) var tippet som vinner. Christian Ingebrigtsen var medlem av det norsk/britiske boybandet A1, som hadde hatt en formidabel suksess med sine to første album, hvor flere av melodiene hadde plassert seg på de britiske og europeiske hitlistene. Forventningene til denne iørefallende popmelodien var derfor stor blant Akersgatens musikkjournalister.

Jentetrioen ”Charmed” hadde også vinnerpotensial. Med sin fengende og muntre ”My heart goes Boom”, skrevet av Morten Henriksen og Tore Madsen, ble publikum tatt med tilbake til Tamla Motown tidens fengende rytmer og koreografi. En annen kvalitetsmelodi som er verd å nevne var Kari Iverland og Hilde Heltbergs bidrag ”If”. Melodien, som var en slags jazzet rockeballade, ble strålende framført av Leif Anders Wentzel som for kveldens anledning bare het ”Wentzel”. Fordi denne melodien ikke var en typisk MGP melodi mente mange at den var en joker, som lett kunne gå av med seieren.

Andre deltagere i finalen var Jorunn Erdal, gruppa ”Sha-Boom”,  den tidligere ”barnestjernen” Kine Ludvigsen, Miriam Mercedes, evigunge ”Arnold B Family” og Astrid Tveitan. At ferdig innspilt musikk ikke alltid vil være det beste i denne konkurranseformen fikk man for øvrig bevist denne kvelden, da bakgrunnstapen til Jorunn Erdals bidrag ”Another You” begynte å krongle og enden på visa ble at Jorunn måtte synge bidraget om igjen. Dette fikk igjen fart på kritikken av ”orkesteret som forsvant”, til fordel for forhåndsinnspilt musikk.

For en gangs skyld ble det en vanskelig avstemming for publikum. På rekke og rad ble gode, friske og rytmiske melodier framført av dyktige artister, som alle hadde potensial til å gjøre det godt i ESC finalen og etter første avstemmingsrunde ble det klart at ”Charmed”, Jan Werner Danielsen, ”Wentzel” og Jorunn Erdal hadde gått videre til superfinalen. P.g.a. sterk forkjølelse klarte ikke Marius Hoff å yte maksimalt og det forklarer kanskje hvorfor den ene av forhåndsfavorittene røk ut.

Neste avstemmingsrunde i superfinalen ble også svært spennende da flere bidrag lå svært likt i perioder. Men til slutt ble det klart at ”Charmed” og melodien ”My heart goes Boom” hadde vunnet med 84 poeng foran Jan Werner Danielsen og ”One more time” med 66 poeng. Outsideren ”Wentzel og melodien ”If” ble nummer tre med 60 poeng mens Jorunn Erdal ble poengløs og nummer fire i superfinalen.

Norges vinnermelodi var en frisk og rytmisk dansemelodi, med et refreng som satt lett i øret. Den ble sjarmerende framført av tre sprudlende jenter med trendy ”look” og Norge var klar for ESC finalen. At noen kom med surmaget kritikk ble ikke tatt så tungt, da de aller fleste mente at nå hadde vi igjen sjansen for en god plassering. I optimismens tegn satte ”Charmed” kursen for Stockholm og Eurovision Song Contest.

Den 13. mai var alt tilrettelagt for en storslagen finale i ESC i Stockholms storstue ”Ericsson Globe”, populært kalt ”Globen”. Ca 16 000 publikummere hadde fått plass og alle ventet i spenning på hvem som ble kveldens vinner. Hele Norges kommentator Jostein Pedersen ønsket de norske TV seerne velkommen til en spennende kveld og krydret kveldens sending med sine friske kommentarer.

Det norske bidraget hadde på forhånd blitt lagt merke til og hadde derfor plassert seg bra på de internasjonale bettinglistene. Utsiktene til en god plassering var absolutt tilstede.

Norge var åttende land ut på scenen og jentene i ”Charmed” innfridde absolutt forventningene og utførte et strålende nummer. Med selvsikkerhet, god vokal og bøtter med sjarme og glede fikk de salen til å svinge i takt med jentenes ”hamrende hjerter”. Det kan med sikkerhet fastslås at med ”Charmed”s utstråling, trendy kostymer og med en koreografi som satt som et skudd ble Norges bidrag en skikkelig opptur. Selv om finalen hadde svært mange gode bidrag og marginene var små, klarte ”Charmed” å sette Norge ”på kartet” og uttellingen kom i form av poeng som jevnt og trutt strømmet inn fra de fleste land.

Med to poeng unna en topp 10 plassering endte Norge og ”My heart goes Boom” tilslutt på en ellevte plass med 57 poeng, en hederlig plassering tatt i betraktning gode bidrag og med 24 konkurrerende land. Her hadde ”Charmed” ingenting å skamme seg over og nasjonen Norge var stolt og fornøyd med jentenes innsats.

”My heart goes Boom” ble svært populær i Norge i tiden etter finalen men dessverre oppstod det uoverensstemmelser mellom jentene i ”Charmed”. Problemene lot seg ikke løses og trioen oppløste gruppa kort tid senere. I ettertid blir dette bidraget husket som et av de mest fartsfylte og oppstemte bidragene Norge har sendt til noen finale og er den dag i dag svært populært blant innbitte ESC fans.

← 1999 • Melodi Grand Prix • 2001 →