Island er i gang!

yohanna09RÚV, den nasjonale fjernsynskanalen på Island, bekrefter nå at de vil velge ut sitt bidrag til Eurovision Song Contest 2012 i Baku på samme måte som de har gjort de senere år, nemlig gjennom Söngvakeppni Sjónvarpsins.

 Som tidligere vil delfinalene legges til januar og februar, og finalen vil gå av stabelen i februar en gang. Datoene er ikke sluppet enda, men de ventes å offentliggjøres i løpet av kort tid. Det er heller ikke klart hvor mange delfinaler de vil gå for, eller hvor mange bidrag som vil konkurrere i hver delfinale. Ei heller hvor mange bidrag finalefeltet vil bestå av. 

Det er åpnet for innsending av bidrag, og i følge reglene kan de fleste egentlig sende inn bidrag. Betingelsene er at man enten må være islandsk statsborger, være forlkeregistrert på Island 1.oktober eller samarbeide med en islending. Fristen for innsending av bidrag er 10.oktober. 

Som i 2011 må alle bidrag fremføres på islandsk i Söngvakeppni Sjónvarpsins, men de kan oversettes til et annet språk før Eurovision Song Contest. Hver låtskriver kan sende inn inntil tre bidrag. Det er en intern komite i RRÚV som vil velge ut bidragene som skal kjempe i delfinalene, og medlemmene i denne komitéen vil ikke få vite navnene til opphavsmennene til de ulike bidragene før etter at de er valgt ut. Dette for å unngå at de påvirkes av tidligere suksesser eller fiaskoer, eller at de i enkelttilfeller kan kjenne låtskriverne. 

Navnene på opphavsmennene vil offentliggjøres under en pressekkonferanse i god tid før delfinalene starter. I år ble navene sluppet i puljer; det er uvisst om det også vil skje i forbindelse med 2012-utgaven. 

Yohanna, bildet over, sørget med sin andreplass i 2009 for Islands hittil beste plassering i Eurovision Song Contest.  

Kilde; ruv.is
Bilde; picasaweb.google.com 

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien