MGP blir nytt tema i høstens Stjernekamp

Til høsten starter NRK en ny sesong med «Stjernekamp», og også i år med en rekke kjente ansikter fra MGP og Eurovision. I år blir også Melodi Grand Prix en egen genre.

I formiddag ble årets Stjernekamp-deltagere presentert, og et flertall av dem har vært med i MGP og/eller Eurovision.

– Adrian Jørgensen (MGP 2019)

– Beate Slettevoll Lech, kjent under artistnavnet Beady Belle

– Åge Sten Nilsen (MGP 2004, 2005 og 2017, med Wig Wam fikk han en niendeplass i Eurovision 2005 med «In My Dreams»)

– Andrea Santiago (Kjent fra The Voice 2017)

– Kim Rysstad (Deltok i en av delfinalene i MGP i 2012 med låten «Så vidunderleg», men gikk ikke videre til finalen.)

– Anette Amelia Hoff Larsen (Har deltatt to ganger i MGP, senest i 2009 med gruppen Velvet Inc.)

– Sondrey – Sondre Nystrøm (Kjent fra The Stream 2016)

– Kari Gjærum (Kan se tilbake på 11 opptredener som korist i MGP, og i 5 internasjonale ESC-finaler. Hun var blant annet med og koret da Bobbysocks vant den internasjonale finalen i 1985. I 1989 deltok hun selv sammen med Jannecke Øinæs med sangen «Barneøyne».)

– Bilal Saab (vokalist i soulbandet NorthKid)

– Hanne Sørvaag (Har skrevet flere låter for MGP, deriblant Didrik Solli-Tangens «My Heart Is Yours» i 2010. I 2011 stilte hun opp selv med «You’re Like A Melody».)

Seks av ti deltakere har altså et forhold til Melodi Grand Prix, og da er det kanskje naturlig at det også vies en kveld til sangkonkurransen i år. NRK bekrefter i dag at Grand Prix blir et eget tema, og at dette vil skje allerede i den andre sendingen – der den første deltakeren også vil ryke ut. Samtlige artister skal da fremføre en MGP-låt.

De andre sjangrene i år vil være stadionrock, EDM, country, hiphop, norsk på norsk, hardrock + salmer, opera + disco/soul med KORK samt musikal. At MGP skal få en egen sending i «Stjernekamp» har vært etterspurt blant fansen lenge, og det finnes også en egen Facebook-gruppe: «Vi som vil ha Grand Prix-kveld i Stjernekamp».

Det er Kåre Magnus Bergh som er programleder i høstens sesong, og Mona B. Riise og Thomas Felberg fortsetter også i dommerpanelet.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien