Svenske tilstander!

Foto: Eurovision.tv / EBU

Vårt kjære Eurovision er i endring – SVT ligger ikke på latsida, de gjorde endringer i 2013, og da skulle det bare mangle at de ikke gjør det i år og.

Det er eurovision.tv som melder dette i dag. Hva det hele er? Jo,de vil at produsentene også skal få være med å bestemme rekkefølgen i semifinalene og finalen. The more, the merrier som de sier i utlandet.

Først kom meldingen om at de fem store skal opptre i semiene også, og nå blir det endring i hvordan hele rekkefølgen skal settes opp. I de senere årene har de fem store og de kvalifiserte landene valgt tilfeldig hvilken halvdel av showet de skal opptre i. Deretter har produsentene valgt hvor i første eller andre halvdel sangene skulle opptre i.

Nå kommer altså «producers choice» – produsentens valg inn som en kategori – for å gjøre det hele enda mer spennende, i følge sjefen sjøl Christer Bjørkman. Så SVT gir altså artistene tre valg, enten trekker de første halvdel, andre halvdel – eller den nye kategorien produsentens valg. Dersom et land trekker produsentens valg, kan produsentene sette det landet hvor som helst i enten første eller andre halvdel i løpende rekkefølge. Endringen innebærer da at det er seks plasser i første halvdel og seks plasser i andre halvdel og hele 13 produsentens valg. Hvorfor de vil gjøre det sånn er for å gi produsentene mulighet til å lage en mer spennende rekkefølge og få alle sangene til å skinne litt ekstra

Christer Bjørkman sier følgende om endringene i år:

«Det handler om å lage det beste mulige TV-programmet og gi alle artister en sjanse til å skinne. I tidligere år, med bare trekningene i første og andre halvdel, kan det hende at mange ballader havnet i samme del av showet, eller at mange favoritter ble trukket til å opptre i samme halvdel. Å legge til fleksibiliteten til Producer’s Choice gir meg muligheten til å skape en enda bedre flyt av forskjellige tempoer og en enda mer spennende Grand Final.»

De fem store vil velge sin plassering etter sin andre gjennomkjøring 4.mai , live under Reddit AMA (ask my anything) Tirsdag 7 mai vil de ti som kvalifiserer seg etter første semi trekke sitt valg, noe som skjer live på tiktok rett etter at semifinalen er over, det samme med de som er i andre semi torsdag 9.mai .

Når så alle 25 land har trukket sin lapp skal produsentene sette opp en rekkefølge som da blir publisert på morgenen 10.mai.

Hva tenker du om endringen? Blir det mer spennende? Rotete? Rart? Morsomt? Del gjerne dine tanker med oss i kommentarfeltet på fb!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien