Fakta
Datoer Semifinale: 15. januar, 22. januar, 29. januar, 5. februar
Sistesjansen: 12. februar
Finalen:
19. februar 2022
Sted H3 Arena, Fornebu Norge
Programledere  
Kringkaster Norsk rikskringkasting (NRK)
Seertall  
Bidrag 21
Stemmesystem  
Vinner  
Resultat i ESC Semifinale X:
Finalen:

Melodi Grand Prix 2022 er den 61. utgaven av Melodi Grand Prix. 28. mai 2021 åpnet NRK for innsending av bidrag til MGP 2022, med innsendingsfrist den 15. august. Samtidig bekreftes det at MGP 2022 avholdes i januar og februar, med delfinaler og en stor finale!

NRK igjen vil ta i bruk H3 arena på Fornebu til alle sendingene, men i år får publikum igjen lov til å finne veien tilbake til arenaen og se showet live.

Den 27. november bekrefter NRK at alle 21 låter og artister vil avsløres på en stor lansering den 10. januar.

Nytt for året er at vi går ned til fire delfinaler, og en sistesjanse som gjennomføres i to deler før den store finalen 19. februar.

I fjor sang JORN seg inn i finalen fra Sistesjansen. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Årets låter

I 2022 blir det 21 låter som konkurrerer om å vinne billetten til Eurovision i Torino.
Som tidligere har det vært åpen påmelding for låter, og det har blitt arrangert MGP-låtskrivercamper flere steder i landet. På disse campene har NRK lett etter de beste låtskriverne, produsentene og artistene.

MGP-sjef Stig Karlsen går hardt ut og sier at nivået i år er skyhøyt og at de har funnet noen av noen av de sterkeste vokalistene MGP noen sinne har hatt.
MGP 2022 byr på stor variasjon og mangfold. Det blir sofistikerte håndverksmessig perler av noen låter. Det blir partylåter for dansegulvet, det blir teatralske nummer, det blir store ballader, heavyrock, opera, country og den mest moderne musikken á 2021. I mine, ikke helt objektive øyne, kanskje en av de beste musikalske versjonene vi har hatt. Nivået på årets vokalister er ut av en annen verden.


← 2021 • Melodi Grand Prix • 1960 →