MGP 2022 – Slik blir delfinale 3 i kveld!

Mikkel Niva (f.v.), Annika Momrak og Kåre Magnus Bergh. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Den tredje delfinalen i MGP 2022 arrangeres i kveld. Her får du alt om kveldens show.

Vi går inn i en ny lørdag, noe som betyr en ny delfinale. Fire artister skal kjempe om en finalebillett, samt en forhåndskvalifisert skal fremføre låta si for første gang. Sendingen vil denne gangen bli ledet av Annika Momrak, som er tilbake etter å ha vært smittet av Corona, og Mikkel Niva. Kåre Magnus Berg vil ikke lede sendingen denne lørdagen da det lørdag ble offentliggjort at han har blitt smittet av Corona.

Mer om dette kan du lese her

Det har skjedd noen endringer i denne sendingen da vi fikk høre Subwoolfer har blitt rammet av Corona. Derfor vil NorthKid stille som den forhåndskvalifiserte som skal fremføre låta si «Someone» i kveld.

Mer om dette kan du lese her

Disse deltar

I den ene duellen skriver Dagbladet at Sturla og Vilde møtes i den ene duellen. Sturla er ny i Melodi Grand Prix, og skal synge låta si «Skår i hjerte», som er en av to norske låter i årets Melodi Grand Prix. Vilde vil fremføre låta si «Titans», som er en av de låtene som har blitt mest strømmet i år.

Dette kan du lese mer om her

I den andre duellen vil det være en duell som noen mennesker har vært borti før. Mari Bølla og Oda Gondrosen var begge med i Idol 2022. Der vant Mari Bølla sesongen, mens Oda kom på en 3. plass. Nå skal de altså møtes i duell med låta «Your Loss» og «Hammer of Thor». Hvem vil ta duellen denne gangen? Dette er debuten til begge i Melodi Grand Prix.

Les mer: Din guide til MGP 2022

Bidragene som deltar i kveld er:

  • Sturla – «Skår i hjerte»
  • VILDE – «Titans»
  • Mari Bølla – «Your Loss»
  • Oda Gondrosen – «Hammer of Thor»

I tillegg får direktekvalifiserte NorthKid fremføre låten sin «Someone» i denne semifinalen.

Bli kjent med artistene!

I løpet av den siste uka har vi intervjuet artistene både på norsk og på engelsk. Bli kjent med de her!

Bli kjent med Sturla her!
Bli kjent med VILDE her!
Bli kjent med Mari Bølla her!
Bli kjent med Oda Gondrosen her!
Bli kjent med NorthKid her!

Hvis du ønsker å bli kjent med de øvrige artistene vi har fått blitt kjent med i delfinale en, kan du finne disse intervjuene her:

Oddsen

I følge oddsen til Eurovisionworld er det Mari Bølla som er favoritten til å gå videre fra denne delfinalen. Her er det spådd at hun har 37% sjanse til å ta finalebilletten fremfor VILDE som ligger på 30%. Oda Gondrosen står til 24%, mens Sturla står på 9%.

Så har vi sett de siste ukene at oddsfavoritten ikke har vært den som har toppet oddsen før lørdagens sending. Kan dette skje i kveld også, eller vil forhåndsfavoritten gå videre?

Hva skjer i Europa?

Det skjer også ting ute i Europa i kveld, om man har lyst til å følge med på andre nasjonale utvelgelser etter Melodi Grand Prix.

Spania

Spania holder sin nasjonale finale, Benidorm 2022. Programmet starter 22:05 og kan sees her. Etter to semifinaler har nå 13 låter blitt til 8 låter. Dette kommer til å bli en festkveld.

Disse deltar og opptrer i kveld:

Rayden – «Calle de la lloreria»
Tanxugueiras – «Terra»
Varry Brava – «Raffaella»
Chanel – «SloMo»
Rigoberta Bandini – «Ay Mamá»
Xeinn – «Eco»
Gonzalo Hermida – «Quién lo diría»
Blanca Paloma – «Secreto de agua»

Litauen

I Litauen har de hatt sine tre kvartfinaler, og i kveld sparker de i gang sin aller første semifinale. Her skal 9 låter opptre, der 4 av låtene vil gå videre til den store finalen av Pabandom is Naujo. Programmet starter klokken 20:00 og kan sees her.

Disse deltar og opptrer i kveld:

Elonas Pokanevic – «Someday»
Emilijana – «Illuminate»
Erica Jennings – «Back to Myself»
Gebrasy – «Into Your Arms»
Gintare Korsakaite – «Fantasy Eyes»
Joseph June – «Deadly»
Juste Kraujelyte – «How to Get My Life Back»
Lolita Zero – «Not Your Mother»
Queens of Roses – «Washing Machine»

Moldova

I Moldova har de gjort det litt annerledes i år. De vil i dag fra klokken 1300 holde auditions for 29 låter. Her vil de bestemme seg om de vil gå for en nasjonal utvelgelse i mars, eller bestemme vinnerlåta allerede i dag. Dette kommer an på kvaliteten ut fra auditionene. Så blir det spennende å se om vi finner Moldova sin representant allerede i dag?

Du kan følge auditionene her.

Flere detaljer om hvor og når sendingene starter finner du i vår kalender. Her finner du også lenker til en rekke av livesendingene.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien