Korona-endringer: Subwoolfer rammet av korona

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

NRK melder nå at to av de forhåndskvalifiserte artistene må bytte på når de skal opptre, fordi Subwoolfer er rammet av korona.

Subwoolfer skulle etter planen ha opptrådt i delfinale 3 denne helgen, og NorthKid skulle opptre helgen etter, i delfinale 4. Disse to må nå bytte plass, noe som betyr at denne ukens forhåndskvalifiserte artist blir NorthKid med sangen «Someone».

Smitte- og sykdomssituasjonen har i flere uker vært så prekær at det har satt MGP-sendingene i fare, sier MGP-sjef Stig Karlsen til VG.

Vi jobber på spreng med å holde årets produksjon flytende, men publikum skal vite at ingenting stopper Melodi Grand Prix. Heller ikke en pandemi, sier MGP-sjefen i saken på NRK.

MGP-sjef Stig Karlsen. Foto: Mandy Pettersen / escnorge.no

Stepper inn

Med helgens forhåndskvalifiserte artist, Subwoolfer, ute på grunn av korona stepper NorthKid inn på kort varsel og gjør seg klare for å opptre under lørdagens delfinale av Melodi Grand Prix.

Det kom veldig brått på det her. Samtidig er vi jo alle i en vanskelig smittesituasjon for tiden, og må hjelpe hverandre for å få ting til å gå opp. Så vi jobber på spreng nå med å få alt klart til lørdagen. Det er jo ganske mye som skal gjøres i forhold til sceneshowet, og ikke minst innøving av låta som vi nå har én uke mindre på – men som man sier, the show must go on.
Vi gleder oss i alle fall til å endelig få vist frem «Someone» til Norge,
forteller Bilal Saab i en pressemelding fra bandet.

Selv om NorthKid nå gjør seg klare for helgens delfinale og jobber med å perfeksjonere showet sitt, er de fortsatt ikke hundre prosent sikre på å komme i mål før lørdagens sending;

Det er jo sånn at tre i bandet bor nordpå, og de siste dagene har det vært heftig storm der oppe. Flyene fra Hasvik der Bilal bor har jo blitt kansellert i flere dager, så vi krysser fingrene for at stormen roer seg og at alle tre rekker ned i tide til å få blitt med på alle prøvene og ikke minst rekker lørdagens sending, sier en litt spent Helge Moen.

ESC Norge har mottatt dette bildet og en kommentar fra Subwoolfer:

Foto: DJ Astronaut

– På vår oppdagelsesferd rundt på jorden møtte vi et vesen som heter omikron! Vi fikk låne en merkelig 2-hjuls farkost av han, og nå er vi helt hekta. Den går dessverre ikke like fort som romskipet vårt og nå er vi så langt unna at vi ikke rekker tilbake til lørdag. Vi er veldig lei oss for det men Jim tråkker så fort han kan.

Dette betyr altså at det blir en ekstra ukes ventetid før vi får se oddsfavorittene fra Subwoolfer fremføre sin låt «Give That Wolf a Banana».

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien