Melodi Grand Prix 2016
Dato Lørdag 27. februar 2016
Arena Oslo Spektrum
Oslo
Programledere Silya Nymoen og Kåre Magnus Bergh
Kringkaster
Pausenumre «Mitt liv» fremført av Kate Gulbrandsen; «A Monster Like Me» fremført av Mørland & Debrah Scarlett; «Intet er nytt under solen» fremført av Åse Kleveland; «Adieu», «Mil etter mil» og «Optimist» fremført av Reidun Sæther og Knut Anders Sørum; «Voodoo» fremført av Jahn Teigen; hyllest av avdøde Nora Brockstedt med «Voi voi» fremført av Nora Brockstedt (opptak fra 1960) og Silya Nymoen
Bidrag 10
Stemmesystem  
Vinner «Icebreaker» av Agnete
Resultat i ESC Semifinalen: 13. plass; 63 poeng
Finalen: Kvalifiserte seg ikke

Et nytt kapittel ble skrevet da Vivi Stenberg ga seg som musikkansvarlig og artistmanager og tidligere idol-dommer Jan Fredrik Karlsen tok over denne rollen. Med seg på laget fikk han prosjektleder Stig Karlsen.

Om lag tusen innsendte bidrag ble vurdert og til slutt satt redaksjonen med 10 finalebidrag som ble lansert på en pressekonferanse den 19. januar.

Finalen

Finalen startet med et fengende åpningsnummer der programledere Kåre Magnus og Silya sang om hva som må til for å vinne Eurovision. Det er mulig de svenske arrangørene i Stockholm hentet litt inspirasjon til det forrykende pausenummeret Love, love, peace, peace herfra?

Runde 1

De ti artistene fremførte sine låter og snart var det klart for første runde med avstemming. Før gullfinalistene skulle avsløres fikk vi se Kate Guldbrandsen fremføre ESC-bidraget sitt fra 1987.

Deretter fikk vi en ny versjon av fjorårets vinnerlåt. Mørland og Debrah Scarlett hadde fått med seg Oslos Filharmoniske kor for anledningen.

Startnr. Artist Låt Språk Resultat
6 Freddy Kalas «Feel Da Rush» Engelsk Gullfinalen
7 Laila Samuels «Afterglow» Engelsk Gullfinalen
9 Suite 16 «Anna Lee» Engelsk Gullfinalen
10 Agnete «Icebreaker» Engelsk Gullfinalen
1 The Hungry Hearts med Lisa Dillan «Laika» Engelsk, tysk Ute
2 Stage Dolls «Into the Fire» Engelsk Ute
3 Stine Hole Ulla «Traces» Engelsk Ute
4 Makeda «Stand Up» Engelsk Ute
5 Pegasus «Anyway» Engelsk Ute
8 Elouiz «History» Engelsk Ute

Gullfinalen

De fire mest populære sangene i første runde gikk videre til gullfinalen. Det fulle resultatet fra første runde ble aldri offentliggjort, og gullfinalistene ble presentert i tilfeldig rekkefølge. I gullfinalen ble resultatet avgjort av seernes SMS-stemmer, og gullfinalistene beholdt stemmene fra første runde.

Etter et tilbakeblikk på de fire gullfinalistene sine fremføringer var det tid for ny avstemming. Mens stemmene ble talt opp var det blitt tid for å hedre Norges første MGP-vinner Nora Brockstedt, som gikk bort 4 måneder tidligere.
Det ble også et gjensyn med Åse Klevland som fremførte Intet er nytt under solen, før Reidun Sæther og Knut Anders Sørum hyllet Jan Teigen. Plutselig var det hele blitt en hyllest til Teigen og han stod på scenen for å fremføre Voodoo.

Når de fem landsdelene hadde avgitt alle stemmene var det Agnete som trakk det lengste strået og med nesten dobbelt så mange stemmer som Freddy Kalas på andreplass vant hun trofeet og billetten til Stockholm.

Startnr. Artist Låt Språk Plass Stemmer
10 Agnete «Icebreaker» Engelsk 1 166 728
6 Freddy Kalas «Feel Da Rush» Engelsk 2 88 128
9 Suite 16 «Anna Lee» Engelsk 3 56 671
7 Laila Samuels «Afterglow» Engelsk 4 48 865
Vinnerfremføringen av Icebreaker
escNorge snakket med Agnete like etter at seieren var et faktum.

Den norske finalen ble sett av 1 313 000 seere, det høyeste seertallet siden finalen i 2010.

Se MGP-finalen 2016 på nytt her: https://tv.nrk.no/se?v=MUHU12000016

Veien til Stockholm

Etter seieren i MGP ble det ganske stille rundt Agnete. Hun hadde planlagt å delta på Eurovision in Concert i Amsterdam, men måtte avlyse i siste liten. Det første vi fikk se til henne var i slutten av april da Eurovision.tv la ut et videoklipp av postkort-innspillingen i Nesseby.

Og for et flott postkort det ble!

Agnete spilte også inn en musikkvideo til Icebreaker etter MGP. Låten nådde opp til en 11. plass på VG-lista.

Agnete var åpen om at hun slet psykisk og det var usikkert hvor mye man kom til å få se henne under prøvetiden i Stockholm. Det viste seg at hun ikke kom til å stille opp på pressekonferanser, åpningsfester og andre arrangementer under tiden i Sverige. Istedenfor fokuserte hun og teamet på å kose seg sammen når de ikke jobbet med sceneshowet og fremføringen. escNorge var en av de få som fikk noen ord med Agnete via hennes manager under oppholdet i den svenske hovedstaden.

Prøvene til det norske teamet var gode men man kunne høre i pressesenteret at folket var usikre på om temposkiftet i låten ville slå positivt eller negativt ut på stemmene i semifinalen.

Det gikk dessverre ikke hele veien for Agnete og Norge. Med 63 poeng og en 13. plass i semifinalen var vi ute av finalen, for første gang siden 2011.

Fakta og tall


← 2015 • Melodi Grand Prix • 2017 →