Agnete er trygg på at «Icebreaker» får det showet låta fortjener

Foto: escnorge.no

Etter en uke i den svenske hovedstaden har vi fremdeles ikke sett noe til den norske artisten, med unntak av de to prøvene hun har hatt på scenen her i Globen.

Agnete har hele tiden vært åpen om sin egen helse og den norske delegasjonen tar alle forhåndsregler for at vår norske representant skal kunne være i stand til å levere varene når det virkelig gjelder, i semifinalen på torsdag. Dette innebærer blant annet at hun ikke har deltatt på pressekonferanser, rød løper eller andre sosiale tilstelninger som skjer i forbindelse med Eurovision i Stockholm.

Delegasjonsleder Stig Karlsen har møtt opp på meet & greet, og på pressekonferansen etter Norges andre sceneprøve hadde han med seg låtskriver Gabriel Alares, som også har skrevet årets moldovske bidrag, de tre koristene Charlotte Bredesen, Nicoline Berg Kaasin og Ingunn Dalland, samt danseren Sara Christine Einbu. Dette er ikke mye trøst for de som har reist hit til Stockholm for å heie frem stjerna fra Nesseby, men det er fantastisk å få møte de flotte menneskene som jobber med og støtter opp om Agnete her i Stockholm. De fremstår som et veldig sammensveiset og positivt team, og ingenting kan vel være bedre for vår norske representant i disse dager.

Etter Agnetes andre sceneprøve virket den norske delegasjonen meget fornøyd med egen innsats og det med god grunn. De har gjort noen justeringer som fremhever temposkiftet i låta, de har fått inn dansende nordlys i LED-skjermene og Agnete sang bedre enn noensinne. Reaksjonene og inntrykkene fra salen gjorde meg, ganske sikker på at Norge blir å se i finalen.

Agnete kan fortelle at ”Mitt fokus har vært å beholde det som fungerte under MGP, blant annet kjolen som er blitt et symbol for Icebreaker pluss uttrykket i låten.
I forhold til endringene så finnes det svært dyktige folk i NRK, ESC og SVT som virkelig kan dette med å lage show. Jeg er trygg på at Icebreaker får det showet den fortjener.”

Selv om hun foreløpig ikke har deltatt på det som skjer utenfor Globen, ligger det allikevel mye hardt arbeid og trening i mellom alle prøvene. Vi lurte på hva Agnete gjør for å slappe av når hun ikke står på scenen. ” Som mange andre liker jeg å koble av etter arbeid. Det kan være alt fra tv-serier, puslespill til å se morsomme videoklipp som florerer på nett.”

Når vi spør om hun har hørt de andre bidragene i årets ESC og hva hun eventuelt syns om dem sier hun ” Jeg har hørt på de fleste låtene, flere enn jeg klarer å huske navnet på. Det er mye bra som er med, noen som stikker seg mer ut enn andre. Jeg har et par favoritter som jeg holder for meg selv ;)”

Vi håper Agnete koser seg med favorittene sine og vi ønsker hele den norske delegasjonen lykke til med de siste finjusteringene frem mot torsdagens semifinale.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien