Agnete Johnsen tildelt Åpenhetsprisen 2016

Foto: escnorge.no

Agnete Johnsen representerte Norge i Eurovision Song Contest i Stockholm i mai, men holdt en lav profil under hele arrangementet. Nå er hun tildelt Åpenhetsprisen 2016 for åpenheten rundt sine psykiske problemer.

Juryen begrunnet tildelingen med at «Agnete Johnsen viser mot ved å være åpen om sine psykiske utfordringer og snakke om det som er vondt mens det er vondt». Det er Mental helse som står bak utdelingen.

Johnsen åpnet seg om sine psykiske problemer under Melodi Grand Prix. I ukene før finalen ble det kjent at hun hadde trekt seg fra innspillingen av TVNorge-programmet 71 grader nord, og VG meldte at hun «utredes for bipolar lidelse». Frem til da hadde Johnsen vunnet eller endt på andreplass i alle konkurransene hun hadde deltatt i. Hun ble også den første til å vinne både MGPjr og MGP, og i tillegg hadde hun vunnet MGPjr Nordic. 

– Det at hun blir tildelt Åpenhetsprisen 2016 er virkelig et stort kapittel i hennes liv og en anerkjennelse hun er veldig stolt av å få, sier Johnsens manager Espen Nystad til God morgen, Norge.

Det er Nystad som skal ta imot prisen og lese Johnsens takketale 10. oktober i Nationaltheateret. 10. oktober er verdensdagen for psykisk helse. Til tross for en tøff periode før og under Eurovision har Johnsen ikke lagt musikkarrieren på hylla.

– Hun skriver fortsatt musikk og skal fortsette med sitt artistliv når timingen er riktig, sier Nystad til God morgen, Norge.

 

   

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien