Rybak på Nobelkonserten

Den årlige gallakonserten i anledning utdeling av Nobels fredspris ble fredag kveld avholdt i et fullsatt Oslo Spektrum. At fredsprisvinneren selv, Barrack Obama, ikke kunne være tilstede under konserten, syntes ikke å legge noe stor demper på publikum.

rybaknobel

Etter en kort introduksjon av vertene, som for kvelden var Will Smith og Jade Pinkett (med barn), falt det i Norges egen ære å åpne konserten. Alexander Rybak og Frikar presenterte for kvelden en ny og omarbeidet versjon av «Fairytale», med backup fra Kringkastingsorkesteret, og ny, spektakulær koreografi av Frikar.

Rybaks opptreden gikk derimot ikke helt etter planen da fiolinen fikk et noe ublidt møte med gulvet midt i opptredenen. NRKs kameraer fanget ikke dette opp, men lyden hørtes godt gjennom mikrofonene – og instrumentet var tydelig ustemt gjennom den siste tredjedelen av låta. Allikevel må det til Alexanders ære sies at han mestret uhellet på best mulig måte, og i tillegg fant tonene på fiolinen – selv om det hørtes godt at ikke alt var som det skulle være.

NRKs egne sider spør forresten: «Spilte han surt?», og alle medier har tydelig ikke fått med seg hva som hendte. Det vil heller ikke internasjonale TV-kanaler, da lyd fra generalprøven vil dubbes over på det programmet som vil selges til andre land.

Konserten ellers gikk smertefritt, og en slik stor TV-produksjon viser med all tydelighet at NRK (og Dinamo) absolutt vet hvordan større arrangementer skal håndteres.

Video av Rybaks opptreden kan du se under (og gode øyne vil se en tidligere norsk ESC-deltaker som korist…):

Kilde og bilder: NRK, VG

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien