Europa gløder ennå!

madcon1Selv om de virkelig store brusene etter Oslo-finalen kanskje er over, finner vi stadig bidrag fra ESC på listene over store deler av Europa. Det er mange år siden dette var en sjeldenhet, og fans og tilhengere bør smile bredt over den populariteten flere bidrag har fått de siste årene.

Den verste Lena-feberen ser ut til å være over, selv om hun ennå ligger høyt på flere lister. I Norge er «Satellite» denne uken stadig blant de mest solgte og nedlastede låtene – mens sangen nå daler i mellom-Europa. Kanskje naturlig nok, siden den allerede var en stor hit før Oslo-finalen.

Jessy Matador og «Allez Ola» topper stadig hjemme i Frankrike, og har virkelig blitt den sommerhiten plate- og TV-selskap håpet på. Forøvrig er den annen VM-relatert låt (Shakiras «Waka Waka») som er den ordentlig store slageren for tiden på «kontinentet».

Shakira topper blant annet både i Tyskland – og Belgia, der man finner både «Allez Ola» og «Satellite» blant topp 10. Deres hjemlige Tom Dice lå her flere uker på toppen, og «Me And My Guitar» har vært en av de aller største hjemlige ESC-suksessene på mange, mange år.

Her hjemme topper ennå Madcon og «Glow», som denne uken ligger som nummer syv på de offisielle tyske listene.

Kilder: IFPI, Media-Control, VG

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien