De 4 dommere er klar i Slovenia!

De 4 dommere som skal lede foket på vei ved Misija Evrovizija i Slovenia er klar. Et nyt kapitel åpnes for den slovenske utvelgelse i 2012, da EMA avløses av Misija Evrovizija, og kanskje det er hvad der skal til, for at bringe landet højere op end deres hidtil bedste plaseringer som nr. 7. Blandt de 4 dommere der er valgt hos RTV SLO, så er der erfaringer innen for Eurovisjonen, EMA og tv-verdenen.

slovenia 

De 4 dommere er:

  • Darja Švajger: 46-årige Darja er pt. slovenias ukronede dronning innen for Eurovisjonen. Hun deltok i 1995 i Dublin med den bedste plasering for landet hidtil, da hun inkasserte en 7. plass med 84 poeng. Igjen i 1999 var hun på banen for landet i Jerusalem, med en 11. plass og 50 poeng som resultat.
  • Jonas Znidarsic: 49-årige Jonas er en kendt tv-personlighet & journalist i landet, og har bl.a. vertsrollen i «Hvem vil være millionær». Derutover er han en habil poker spiller.
  • Raay: Raay er en anerkendt komponist og tekstforfatter i landet, og stod bl.a. bak dette års 2. plass ved EMA: April med låten «Ladadidej».
  • Tina Marinšek: Sidste dommer er Tina, som også stillede i dette års EMA. Hun stillede som en del av gruppen TABU med låten «Moje luci». Tina er vokalist i den 5 personer store gruppe, som oprindeligt ble stiftet tilbake i 1998.

 DarjaSvajger1995-1

Kilde: Esctoday.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien