Hellas: Statskanalen selger ut ESC?

Hellas er sannsynligvis det landet i Europa som er hardest rammet av finanskrisen, og nå gjør grekerne hva de kan for å spare penger. Et av tiltakene som det ryktes kan bli satt i verk er at statskanalen ERT selger ESC-rettighetene til en privat TV-kanal.

I følge den greske avisen Isotimia pågår det nå en restrukturering av ERT, og noe av det som diskuteres er om private, reklamefinansierte TV-kanaler kan ta over ansvaret for gjennomføringen av den nasjonale greske finalen.

Foreløpig er saken kun til drøfting og ingenting er avgjort, men i følge Isotimia kan mye tyde på at ERT er innstilt på å overlate ansvaret for Eurovision-utvelgelsen, med alle kostnadene det medfører, til noen andre.

Det finnes for tiden syv private, riksdekkende TV-kanaler i Hellas, men det er ennå uklart hvilke av disse som har økonomi og anledning til å overta ESC-rettighetene. En av kanalene, den ultra-kommersielle Star Channel, har tidligere vist interesse for Eurovision, og ble i 2010 bortvist fra Telenor Arena etter beskyldninger om at de ulovlig overførte levende bilder fra en av generalprøvene.

Hellas har vært blant de mest suksessfulle ESC-landene på 2000-tallet med én seier og to tredjeplasser, og i tillegg har de plassert seg trygt inne blant de ti beste hvert eneste år siden 2004. Nå blir det spennende å se om de får anledning til å videreføre den flotte statistikken i fremtiden.

Kilder: Oikotimes, Wikipedia

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien