Mer «flashy lys», kulere masker og perfekt vokal for JOWST i ESC.

En første prøve er alltid spennende. Har det skjedd forandringer siden MGP? Til det bedre, til det verre. Jowst har avsluttet sin første sceneprøve på scena i Kiev. De fleste ser ut til å mene at det gikk veldig bra.

Klokka 10.20 i dag gikk Joachim With Steen og Aleksander Walmann på scenen for sin første gjennomgang av «Grab the moment». I det visuelle er det ikke voldsomme forandringer fra MGP. Walmann har en oppgradert utgave av den hvite skjora, omtrent samme hatt. Men masken til JOWST er kraftig forbedret. Den lyser tydeligere. Det er ikke fullt så mye fiolett lys denne gangen. I versene er det litt roligere, før det smasher mer til i refrenget.

Det kunne høres ut som som låten er mikset med bassen noe høyere enn før, uten at det er sikkert. I alle fall låt dette lydmessig helt topp. Vi vet ennå ikke om det var koristene som sto for mellomspillet, eller om de har fått benytte samplingen. Uansett spiller det ikke så stor rolle. For jeg har ikke sett noen i pressen eller blant fansen som har kommentert at det låt «feil».

WiWi-bloggs mener at Alexander hittil er den artisten som, av alle, har truffet best på kameraene og er en av de med aller best vokal. Samme bloggside, som er en av de største i Eurovision-verdenen, sa tidligere i dag at de mente Norge kunne kjempe om plass i «Topp 5», og er helt sikre på norsk finaleplass. 

De mener også at Norge har det sterkeste nummeret blant de som stiller med moderne elektronikalåtene, som Montenegro, Serbia og Makedonia. De sammenligner litt med Sverige, fordi begge numrene er så velproduserte og profesjonelle. Men dermed kanskje litt sjelløse. Ut ifra første prøven vel å merke. 

De fleste kommentarer i har sett sier at det ikke er store forandringer i forhold til MGP, men at de forandringer som er gjort er med på å løfte det hele. 

Blant annet nevnes noen steder noe om at det skal være noe 3D-effekter ut av maksen til Jowst, og ellers i nummeret. Men vi har ikke tått dette bekreftet.

Vi har foreløpig ikke fått tak i den norske delegasjonslederen, Stig Karlsen for å høre hvordan NRK er fornøyd. 

Morten Thomassen, president i den norske Grand Prix-klubben og skribent hos escNorge.net skriver skriver at han sliter med å se hva som er forbedret i forhold til den norske finalen, men at Aleksander flirtet med kamera og leverte perfekt vokal. 

På YouTube er de aller fleste kommentarene veldig positive. «Norway slays it». «Norway wil win #oslo2018» er et par av kommentarene. Mens andre skriver «boring». 

Det var varslet et større nummer i forhold til MGP, og et par overraskelser. Vi har ikke helt fått tak i hva som er større, eller overraskende med den norske prøven foreløpig. Men de rakk bare to gjennomkjøringer, og en del spesialeffekter brukes ofte bare i den tredje. Så det kan skje mye fram mot neste prøve, som er på lørdag klokka 12.30, norsk tid. 

Norge starter som nummer 12 i vår semi, som sendes på NRK1 torsdag 11.mai klokka 21.00. På bettinglistene ligger vi rundt sjuendeplass i vår semifinale. Det er ti som kvalifiserer seg for finalen. 

 

Oppdatering. Delegasjonsleder Stig Karlsen sier dette etter dagens prøve: 

Alle slike prøver er work in progress. Tema på nåværende tidspunkt er utbedringer, ikke endringer på selve nummeret. Vi jobber med bilderegi, lys, grafikk, artistens fremtoning osv. Det er en krevende prosess, da vi ikke produserer selv, men formidler alle ønsker til Eurovisions produksjonsteam. Når det er sagt, så har vi tillit til gjengen bak spakene i Kiev. Godt fornøyd med første gjennomgang, men det jobbes kontinuerlig med forbedringer.

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien