Scenen til Eurovision-2018 avslørt

Med ett drøyt halvår til finalen i Eurovision Song Contest finner sted i LIsboa ble scenen der artister fra hele Europa og Australia skal kjempe om heder og ære avslørt.

 

Kanskje ikke helt uventet er det de lange sjøfartstradisjonene til arrangørlandet Portugal som danner bakteppet for hvordan scenen vil se ut i 2018. Både navigasjon, sjø, skip og kart har tilført elementer til scenebildet.

 

Designer av denne scenen er Florian Wieder. Det er iike første gang denne karen har denne jobben. Senest nå sist i mai var han ansvarlig for designet av scenen i Kiev der Salvodor Sobral sikret seieren for Portugal.

 

Før den tid designet han også scenene i de internasjonale finalene i 2011, 2012 og 2015. Og det kan kanskje sies at dette designet ligner en smule på scenen vi så i Wien.

 

I tillegg til dette har han laget scene-design til en rekke kjente TV-program som for eksempel «Skal vi danse» og «Idol». Florian hadde også designet av scenen i den tyske finalen i 2010 «Unser Star Für Oslo».

 

En ting er å se ett bilde av ett scene-design, det blir spennende å se dette in action i mai neste år. Uansett, dette ser spennende ut.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien