escNorge vurderer årets MGP-låter: Alexandra og Stella «You got me»

Foto: NRK

MGP2018 er virkelig gjengangernes år. Sju av ti artister har vært med i MGP tidligere. En av disse er Stella Mwangi som sjarmerte hele kongeriket med «Haba Haba» i 2011. Dessvere var ikke europeerne like lette å sjarmere og Haba Haba greide ikke å kvalifisere seg til finalen. Til manges store overraskelse, siden Stella lå vesentlig høyere på oddsen og diverse andre lister. Nå prøver hun seg igjen.

Mye av det svenske låtskriverteamet som står bak denne låta sto også bak In Fusions låt i fjor, «Nothing ever knocked us over». Så de er også blant gjengangerne. Låta er skrevet av Rodriga Penchef, Gustav Eurén, Karl Eurén, Andreas Grube, Niclas Arn og Stella Mwangi selv. Alexandra Rotan er den andre artisten på scena. Alexandra Rotan har vært med i Idol i 2016, og kom der til semifinalen, og i MGPjr deltok hun i 2010 med låta «Det vi vil». Det siste året har hun turnert verden rundt med den norske verdensstjernen Alan Walker. De er fra samme sted, Råholt utenfor Oslo, men kjente hverandre ikke før MGP. Låta deres heter «You got me». Vi har dessvere ikke videointervju med de, men vi skal likevel kaste feler. Hver og en av oss skribenter har ti feler til rådighet. 

Hasse Christian Jacobsen: 

Stella Mwangi står også på MGP scenen igjen og denne gangen i tospann med Alexandra Rotan. Sistnevnte har virkelig fått luftet seg den siste tiden da hun har vært vokalist og turnert sammen med Alan Walker. Jentene skal framføre en swingende gladlåt skrevet av et så å si helsvensk låtskriverteam bestående av: Rodrigo Pencheff (Rigo), Gustav Eurén, Karl Eurén, Andreas Grube, Niclas Arn og som eneste norske bidragsyter Stella Mwangi

Låta «You Got Me» er et fyrverkeri av en låt som umiddelbart vil få folk opp på bena. Det er første gang jeg har hørt en «rock & roll»-aktig låt kombinert med rap og jeg må si at det fungerer maksimalt. Blandingen av disse sjangrene har aldri vært presentert i MGP tidligere og det gjør at låta skiller seg positivt ut. Man blir glad, oppstemt og «høy» og føler «party. party, party» genene nesten bobler over. Dette er en sikker «vinner» hos det norske folk og jeg tror helt sikkert at den også vil gå hjem hos det internasjonale publikum. Det er faktisk umulig å føle noe negativt med denne låta på høyttalerne og den vil slå «knock out» på alle aldersgrupper.

Jeg tror at «You Got Me» kan bli en av de største utfordrerne i årets MGP-finale hvor to glade og sjarmerende jenter vil gjøre maksimalt ut av party-faktoren i låta. Dette bidraget har vokst utrolig mye hos meg og er absolutt verd 9 feler.

09

Alexander Gjørøy: 

Denne traff meg umiddelbart. Stellas rapping og Alexandras stemme passer perfekt sammen.  Låta er moderne, med litt Eurovision-preg, og det er lett å delta på sangdelen. Årets beste låt, som jeg også tror kunne gjort det bra i Eurovision.

09

Mandy Pettersen: 

Et forfriskende pust fra denne girl power-duoen fra Eidsvoll. Jeg skal være den første til å innrømme at rap ikke er noe for meg og rap i ESC er virkelig «no no», jeg liker det aldri. Når det er sagt så er jeg utrolig glad for at Stella rapper denne gangen og med den flotte stemmen til Alexandra på refrenget er det vanskelig å mislike noe av dette. Sammen er de dynamitt og jeg kan ikke annet enn smile og smådanse når den dundrer på anlegget. Energien og vibbene til disse jentene kommer til å spre seg gjennom tv-rutene og ut over det ganske land under finalen i Spektrum. Vi skal ikke se bort ifra at den kan bli med å kjempe om en plass i gullfinalen.

07

Anders M. Tangen:

Dette synes jeg er lett å like. Den er både retro og moderne på samme tid. Jeg skulle bare ønske at det var virkelige blåsere og ikke synth-blåsere i refrenget på denne låta. Det hadde styrket Motown-preget. For jeg synes det er en bitteliten genistrek å kombinere frisk, moderne, spretten rap med et refreng som kunne vært hentet fra et album med «The Supremes» på 60 tallet. Dette geniale preget hadde fungert enda bedre med ekte blåsere tror jeg. Likevel, dette er kanskje et av våre sikreste kort dersom feststemning er målet under en MGP-finale. 

08

Silje Smith Hansen: 

Siden første gang jeg hørte Stella Mwangi rappe har jeg irritert meg over at hun ikke rappet i Haba Haba. Og nå ser det ut som bønnene mine har blitt hørt. Stella er jo Norges svar på Nicki Minaj, og når hun i tillegg har stemmen til Alexandra Rotan med på laget blir det sååå bra!
Låta er energisk, fengende og lett å synge med på, og jeg gleder meg til å se sceneshowet!
I likhet med mange andre sanger i år så syns jeg låta kan bli litt repeterende og masete etterhvert, men alt i alt så er dette en av favorittene mine.

08

Michael Simonsen: (Danmark)

Man tager et potentielt fint radio-vennligt bidrag, og tilsetter Stella-rap – så har man ‘You got me’. Kan det gå til tops – kanskje, det kommer helt an på live-optreden tror jeg. Stella og Alexandra vil med god energi, kunne ta låten op ad.

06

Eivind Charlie M. Sætre:

Humørspreder der jeg i utgangspunktet var engstelig hvordan Stellas ræpping ville fremstå, men det hele fungerer faktisk riktig så greit. Låten og hooket blir kanskje noe repeterende etter hvert, men dette er absolutt blant årets bedre bidrag.

07

AJ Heraighty: (Irland)

Great, upbeat song. Stella is very likeable. This would really get the audience going and would be a perfect show opener. I don’t see this winning ESC but it would do well enough. Unsure what the juries would think though.

07

Thomas Steen: 

Etter fæle «Haba haba» i 2011 ville jeg gitt svært høye odds på at jeg noensinne skulle hatt Stella Mwangi som favoritt i MGP. Men etter å ha hørt «You Got Me» må jeg bare innrømme at jeg tok feil. Dette er årets beste og mest fengende refreng, og selv om versene kanskje blir litt masete her og der, er helhetsinntrykket soleklart positivt. Dette minner meg om Swingflys to bidrag fra Melodifestivalen og er herlig gla’musikk som gir et smil om munnen og får foten til å gå. Jeg håper de to damene klarer å levere med trøkk og god vokal på scenen, så kan dette gjerne bli vårt bidrag i Lisboa i år for min del.

09

EIrik Finbak:

En liten humørpille. Får veldig musikal-feeling av dette. Denne kan skape fest i Spektrum. Men som bidrag til Lisboa har jeg ikke veldig tro på den. Litt for utdatert og ordinær for å kunne hevde seg. Men gøy med litt retro pop lell.

05

Eirik Hagen:

En herlig liten humørpille der rap, refreng og stemmene passer fint til sangen. Jevnt over flyter denne låta godt i et høyt tempo. Jeg går skikkelig i gang på denne og jeg blir i godt humør. Årets beste låt samme med «Who we are». 

08

Anne Ramstad Nordby: 

Rap har aldri vært helt min greie, men dette er livlig og humørfylt. Det er også så deilig at Stella får gjøre det hun er best på – rap! Blir spennende å se hvordan dette blir live. Absolutt bestått selv om toppkarakteren uteblir fra meg. 

05

Tommy Hansen:

Dette er muligens årets feelgood låt. Fengende, dansbart og ren morro. Kan bli en aldri så liten joker i årets mgp.

07

Charlotte Sissener: 

Dette er et kult samarbeid! Er normalt sett ingen stor fan av rap, men liker godt Stellas innsats her på «You Got Me». Det svinger av dette og man får lyst til å danse. Disse to jentene vil nok lage fest i Spektrum.

08

Morten Thomassen: 

Det er faktisk helt greit å si at en låt er irriterende fengende, for det er ett positivt tegn. Her møtes 60-talls Supremes med yppig rapping og sammen blir det en bombe av en låt. Hvis disse to jentene klarer å få ut energien i låten ut i opptredenen sin kan dette nå så langt som helst. Og jeg er ikke redd ett sekund for at da skal klare også det. Jeg tror det er en aldri så liten genistrek å poppe opp noe såpass nostalgisk som svingende 60-talls musikk til nåtidens musikk-utrykk. Meg har de i hvert fall fått på kroken.

09

Dermed endte Alexandra og Stella opp med tilsammen 112 feler. Det gir et snitt på 7,45! Dermed går «You got me» forbi «Stop the music» og er den låta i årets MGP som hittil har fått flest feler. 

 

 
 
Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien