Femti personer i den internasjonale juryen i MGP

I år, som i fjor skal en internasjonal jury være med å avgjøre hvem som skal bli Norges representant i den internasjonale finalen i Lisboa 12.mai. 

Det var i fjor at NRKs MGP-redaksjon bestemte seg for å la en internasjonal jury være med å avgjøre hvem som skulle gå seirende ut. I første del av sendingen bestemte denne juryen 50% av resultatet som avgjorde hvilke fire låter som gikk videre til gullfinalen. Seerstemmene utgjorde den siste halvparten. 

I gullfinalen bestemte TV-seerne alt. 

De  internasjonale juryene avslørte bare hvilken låt som toppet deres liste, og disse låtene fikk da ett flagg på resultattavle. I starten i fjor fikk Ulrikkes låt «Places» to flagg på rappen, men litt uti avstemningen rykket JOWST i fra og endte opp med fire flagg. JOWST vant også hos TV-seerne, og ble som kjent vår representant i Kiev med «Grab the moment».

I år skal den internasjonale juryen bestå av fem personer i hvert land, og som i fjor er det ti land som skal stemme i den norske finalen. Det vil altså være femti personer til sammen i juryen. 
Rett etter sending vil NRK på sin side http://www.nrk.no/mgp offentliggjøre navnene på de som har sittet i juryene i de ulike landene. Der vil de også legge ut stemmetallene i gullfinalen. Men det vil ikke bli lagt ut stemmetall eller rangering fra femteplass og nedover. 

MGP-sjef Stig Karlsen sier til escNorge at de jobber med noen justeringer i hvordan avstemningen skal foregå, og hvordan resultatet presenteres. Målet med justeringene er å gjøre det enda mer spennende, helt til slutt. I fjor ble det ikke lest opp poenger i gullfinalen, men man gikk rett på å lese opp resultatet i stigende rekkefølge. På den måten ville NRK oppnå at det var spenning helt til siste slutt om hvem som kom til å vinne. Med den «gamle» måten med poengopplesning var det ofte slik at vinneren egentlig var klar lenge før de siste resultatene ble lest opp. 

Eksakt hvordan avstemningen vil bli i år, og hvordan resultatet presenteres vil vi komme tilbake med mer inormasjon om når vi får vite mer. 

Her er noen tanker undertegnede har gjort seg om internasjonal jury i MGP: Vi må kunne stole på den internasjonale juryen.

 

 

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien