Madonnas norske danser måtte i avhør

Tidligere denne uken ble det kjent at den norske danseren Mona Berntsen skulle danse for Madonna på scenen i Tel Aviv. Nå melder hun på sin Instagram-profil at gårsdagens opptreden skapte trøbbel for henne.

Mot slutten av Madonnas pauseopptreden ble to av danserne hennes stående med ryggen mot kamera – en med det israelske flagget og en med det palestinske flagget på. Mona Berntsen var danseren som poserte med det palestinske flagget. Dette medførte problemer da hun skulle reise ut fra Israel i dag. Blant annet forteller hun at hun ble holdt igjen for avhør av sikkerhetssjefen på flyplassen i over halvannen time.

 – Jeg måtte fortelle hele min livshistorie, om mine grunner til å ha reist til arabiske land gjennom livet mitt, om mine religiøse relasjoner, om mine familieforhold, vise frem detaljerte daglige program gjennom oppholdet mitt, og forklare nøyaktig hvor jeg var og hva jeg gjorde da jeg var i Jerusalem for tre år siden. ALT! På vei UT av landet! Alt dette antagelig fordi jeg bar et flagg som del av en opptreden som kommenterer en pågående konflikt, for å promotere fred, samhold og frihet. Jeg kan ikke engang forestille meg overvåkningen og undertrykkelsen det palestinske folk lever med på daglig basis, skriver danseren.

EBU uttalte imidlertid til VG i går at flaggseansen ikke var planlagt.

«To av Madonnas dansere viste det israelske og palestinske flagget i et kort øyeblikk. Dette elementet i opptredenen var ikke avklart med EBU på forhånd og var ikke en del av øvelsene på forhånd. Eurovision er et ikke-politisk arrangement, og det har Madonna blitt gjort oppmerksom på,» skriver EBU.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien