Slik blir avstemningen holdt i finalen!

I kveld gikk NRK ut med hvordan avstemmingen blir i finalen av Melodi Grand Prix.

Etter de ti finalistene har opptrådt, åpner avstemningen på nrk.no/stem. Alle som skal stemme må velge hvilken landsdel de stemmer fra.

Alle har tre stemmer hver i første avstemning og kan sende så mange reaksjoner de vil under sangene slik som i delfinalene.

10 finalister skal så bli til fire. Her ser vi et utdrag fra de fire opptrednene, der man kan stemme på nytt. Stemmene nullstillies, og alle har tre stemmer hver. I finalen blir det ingen dueller.

Av de fire utropes de to med flest stemmer. Disse opptrer på nytt. Når siste artist har sunget ferdig åpner avstemningen på nytt der antall stemmer nullstillies. Alle har tre stemmer hver.

Du kan finne NRK sin artikkel her.

I dag ble også startrekkefølgen offentliggjort. Se den her.

I finalen vil det være fem poengopplesere; en for hver landsdel.

Nord: Agnete – Tidligere MGPjr- og MGPjr Nordic-vinner sammen med The BlackSheeps. Vant MGP som soloartist i 2016, og representerte Norge i Eurovision. Har også en andreplass fra MGP 2011 med The BlackSheeps.

Midt: Margaret Berger – Vant MGP, og representerte Norge i Eurovision 2013.

Vest: Bjørn Johan Muri – Kom på fjerdeplass i MGP 2010 med «Yes Man», låta som har lagt nest lengst på VG-lista (17 uker) uten å vinne Grand Prix.

Sør: Tom Hugo – Vant MGP på tredje forsøk i 2019 med KEiiNO og «Spirit in the Sky». Gruppa ble seerfavoritter i Europa, men klarte ikke å nå helt opp hos juryene i Eurovision.

Øst: Åge Sten Nilsen – Sammen med Wig Wam vant han MGP i 2005, og representerte Norge i Kiev. I 2017 nådde han andreplass i MGP med gruppa Ammunitions.

Hva synes du om denne avstemmingsmetoden?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien