Latvia har valgt sin representant

Citi Zeni - Foto: @lonexone

Citi Zēni liker vanligvis å gå ned, men i kveld gikk de til topps i Supernova. I kveldens finale trakk bandet det lengste strået og blir dermed Latvias representant i Eurovision.

Citi Zēni, eller Other boys på godt norsk, er et relativt ubeskrevet blad både for Eurovisionfansen og hjemmepublikummet. Selv om de utgav sitt første album så sent som i 2021, ble de tidlig utropt som favoritter til å vinne Supernova 2022. Med åpningsstrofen; «Instead of meat, I eat veggies and pussy. I like them both fresh, I like them both jucy», kommer i alle fall ikke låten «Eat your salad» til å gå upåaktet hen når sirkuset inntar Torino om noen måneder. Er Europa klare for denne funky og litt på kanten miljøforkjemperlåten? Får de i det hele tatt lov til å beholde teksten som den står? Svaret får vi i den første semifinalen den 10. mai, der de skal kjempe om finaleplass mot blant annet Norge.

I kveldens finale møtte de blant annet tøff konkurranse fra en tidligere Eurovisionkjenning, nemlig Aminata Savadogo. Hun endte på en respektabel andreplass med sin låt «I’m letting you go».

Finalefeltet som egentlig skulle bestå av 10 finalister ble tidligere i uken økt til 11. Tekniske problemer ødela nemlig fremførelsen til Miks Dukurs i semifinalen og han fikk derfor et wildcard til finalen som plaster på såret. I ekte Eurovisionstil ble vinneren kåret gjennom stemmer fra en fagjury og telefonstemmer, der stemmene fra hver av gruppene var vektet med 50% hver.

Med det er det bare å smøre seg med tålmodighet og vente på at Citi Zēni entrer scenen i Torino. I ventetiden kan vi ta en kikk på låta deres «Eat your salad»

Del:
Relaterte artikler