Store forandringer for MGP 2023

Subwoolfer. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Vi trenger ikke lenger undre oss over hvordan MGP 2023 skal bli. I dag har NRK endelig lettet på sløret for hvordan de vil avvikle neste års Melodi Grand Prix. Alle detaljene får du her.

Det er snart duket for en hel måned med MGP-snadder! Den 4. januar lanseres de 21 artistene som skal kjempe om å få representere Norge i Liverpool 2023. Delfinalene går av stabelen 14., 21. og 28. januar, mens den store finalen blir arrangert den 4. februar. På lanseringsdagen får vi kun smakebiter av alle låtene, og vi må smøre oss med tålmodighet til mandagen før hver delfinale før vi får høre låtene i sin helhet.

Ny arena

Etter delfinalenes retur i 2020 har disse blitt avholdt ute på H3 arena på Fornebu. Her ble også finalen i 2021 og 2022 arrangert grunnet pandemien. I 2023 velger NRK å sende delfinalene fra Screen Studios i Nydalen, her blant annet Stjernekamp har blitt spilt inn. Det betyr en mindre arena, med kun 250 sitteplasser til publikum, men en desto større størrelsesforskjell mellom delfinalene og finalen.

Tilbake til Trondheim

Sett bort fra stemmeskandalen i 2020, omtales MGP-finalen i Trondheim det året for en stor suksess! NRK vil nok en gang samle fans og seere fra hele landet i Trondheim Spektrum for en spektakulær finalesending. Her vil det bli plass til ca. 8-9000 i salen.

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

Ingen forhåndskvalifiserte

NRK går bort fra ordningen der enkelte artister og låter er forhåndskvalifiserte til den store finalen. I 2023 skal alle stille likt. Alle må nå kvalifisere seg gjennom en av de tre delfinalene og der vil det heller ikke være noen dueller eller gulldueller.

Færre delfinaler og færre finalister

De siste årene har NRK sendt fire-fem delfinaler. Fra disse har kun en artist kvalifisert seg videre til finalen der de har møtt de forhåndskvalifiserte. I 2023 blir det kun tre delfinaler, men antallet sanger i delfinalene øker! Neste år vil syv låter og artister konkurrere om tre finalebilletter i hver delfinale. Det blir heller ingen Sistesjanse i 2023, dermed vil finalen bestå av ni låter som kjemper om billetten til Liverpool.

Programlederduoen Stian «Staysman» Thorbjørnsen og Arian Engebø skal lose oss trygt gjennom de fire sendingene.

Foto: Ulrik Kramer/NRK

Forenklet avstemming

Tidligere år har man gått gjennom flere runder med avstemming og en gullduell. I år blir hele avstemmingen forenklet. Det blir kun én avstemming der alle får én stemme hver.

Juryen vender tilbake

I delfinalene er det kun folket som bestemmer, men i den store finalen vender juryen tilbake. Det blir en internasjonal jury som får makten til å bestemme over 50% av resultatet.

LIVE med MGP-sjef Stig Karlsen

I kveld kl. 19.00 vil MGP-sjefen og Arian delta på en livesending med oss i ESC Norge. Her blir det rom for å stille spørsmål og dele deres synspunkter om de store endringene i Melodi Grand Prix 2023.

Hva syns du om de nye endringene? Bli med og si din mening på vårt diskusjonsforum.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien