Storbritannia har valgt sin artist

Foto: Corinne Cumming/EBU

Den prisvinnende artisten Olly Alexander skal representere Storbritannia på den 68. Eurovision Song Contest i Sverige i mai. Nyheten kom som en overraskelse under finalen av BBC’s «Strictly Come Dancing» til stor glede for publikum i studioet og millioner av seere over hele Storbritannia.

Olly delte sin entusiasme, og sa: «Jeg har elsket å se Eurovision helt siden jeg var en liten gutt, og jeg er begeistret for å delta neste år. Som ung gutt så jeg alltid frem til denne utrolige begivenheten med ubegrenset glede, den fantastiske og kaotiske blandingen av musikalske stiler, teatralske opptredener, hjertefølt følelse og humor. Jeg kan virkelig ikke tro at jeg skal være en del av en så spesiell arv og representere Storbritannia på den mest fargerike måten mulig. Det skal være en ære!»

«Dette er noe jeg har ønsket å gjøre i lang tid, og det føles som rett øyeblikk å begynne å gi ut musikk under mitt eget navn. Jeg er fast bestemt på å gi alt jeg har og sette opp en utmerket og uforglemmelig opptreden for dere alle!»

Mens han begynner på sitt første utgivelse under eget navn, forblir Olly Alexander en av verdens mest nyskapende moderne popstjerner. Med tre enormt vellykkede album til dags dato har sangeren og skuespilleren oppnådd to nummer én-album i Storbritannia, 10 singler blant topp 40 i Storbritannia og nylig mottatt BRIT Billion Award (med 6,5 milliarder strømminger globalt) som et medlem av gruppen Years & Years.

Låten vil bli offfentliggjort på et senere tidspunkt. Storbritannia kom forøvrig på en nest sisteplass på «hjemmebane» i Liverpool i årets Eurovision Song Contest med Mae Muller og hennes «I Wrote A Song».

Som et av de direktekvalifiserte landene til finalen, vil vi se Olly Alexander på Eurovision-scenen under den store finalen i Malmö Arena 11.mai 2024.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien