ESC Norge vurderer: Ukraina

alyona alyona & Jerry Heil - Foto: alyona alyona & Jerry Heil/Suspilne Ukraine

I vår artikkelserie «ESC Norge vurderer» vil vi utover våren presentere våre vurderinger av årets Eurovisionlåter. Dagens utvalgte har stort sett skrapt sammen topplasseringer siden debuten i 2003. ESC Norge vurderer: Ukraina.

Gjennom våren vil dere få presentert artikler med en vurdering av hvert enkelt land, slik at hvert bidrag i større grad kan få skinne (eller blekne). Våre vurderinger vil presenteres med poeng i kjent Eurovisionstil (1-8, 10 og 12), samt at vi vil komme med litt tanker rundt den enkelte låt. Gjennomsnittet av poengene danner grunnlaget for ESC Norges dom. Nederst i artikkelen vil dere finne ut hvor landet ligger på rankingen.

Hør og se alyona alyona og Jerry Heil med låten «Teresa & Maria» her:

ESC NORGES POENG OG KOMMENTARER:

ENDRE – 12 POENG – «Dette er en av mine favoritter i år. Det er noe med Ukraina jeg faller lett for, og jammen så falt jeg helt pladask i år. Sterkt budskap, kule motsetninger til hverandre og fengende! Jeg sier ja, Ja, JA!!!»

MARIE – 8 POENG – «Nok en nydelig låt fra Ukraina. Partiene til Jerry Heil er balsam i ørene. Strukturen i låten får jeg ikke helt taket på, så den lander på 8 poeng.»

KNUT OLAV – 12 POENG – «Dette er rett ut nydelig! Spesielt refrenget får jeg gåsehud av bare jeg tenker på det! Er ingen rapfan, men her funker det fjell det også.»

CHARLOTTE – 10 POENG – «Litt vinner-vibes over denne her, altså. Liker den godt!» 

JONATHAN – 8 POENG – «Definitivt en av vinnerkandidatene, spesielt med tanke på landets bakteppe. Sterkt og godt formidlet. Men jeg liker låta mye bedre på spotify enn live, for vokalene er ikke på plass, men det kan jo bli bedre i Malmö.»

MAGNUS – 7 POENG – «Et fengende refreng, men hvorfor må det mumles? Kan fort heve seg mange hakk dersom refrenget blir tydeligere. De virket ikke helt samkjørte i Vidbir. Rap-partiet er veldig bra, om enn litt kjedelig.»

TONE MARIA – 5 POENG – «Jeg har litt ambivalente følelser for denne låten. Det er noe ved den som berører og fengsler meg, og jeg kan føle at låten har et sterkt budskap som den vil formidle. Når rappinga kommer faller jeg dessverre helt av.»

MANDY – 7 POENG – «Sist jeg klaget på Ukrainsk rap i Eurovision, så vant de, så jeg tør ikke klage. Men i år føler jeg at låten stopper litt i rap-partiet, og da faller jeg av. Refrengene er derimot melodiøse og veldig fine.»

ESC NORGES DOM: 8,63 poeng

PlasseringLandPoeng
1.Ukraina8,63
2. Frankrike8,11
3. Luxembourg7,11
4.Slovenia6,13
5.Irland6,0
6.Tsjekkia2,56

Vi har herved en ny leder! I 2022 var det Stefania, skal Teresa og Maria bli navnene som gir Ukraina sin fjerde seier? Følg med i morgen, da er det Latvia sin tur.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien