Hvorfor kom Georgia på 21.plass?

Foto: Sarah Louise Bennett - EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Etter å ikke ha kvalifisert seg til finalen siden 2016 lød det nok mange seiersbrøl i georgiske hjem da Nutsa Buzaladze endelig tok dem dit og i semifinalen der hun kom på 8.plass med poeng fra ganske så mange land skulle man tro at denne låten med ganske så heftig dansing også skulle få de som stemte i fyr og flamme.

Der fikk vår georgiske venninne heller smått med poeng og hele 20 av de 34 poengene hun fikk som tok henne til 21.plass kom fra nabolandene Armenia og Aserbajdsjan, Georgia har åpenbart klart å holde på vennskapet sitt med disse to naboene som ellers er kjent for å ligge i strid med hverandre.

Denne damen kunne synge og danse samtidig, selv om det vel må sies at det vokale til tider ble litt skrikete uten at det ødela for mye, det som kanskje heller ødela mer var vel at det ble litt for mye dansing og låten vel i grunn var en ganske så tynn suppe av en låt som ble holdt oppe av et heftig show og en vokal ment for å imponere massene.

For midt opp i det hele som egentlig er en passe kule fremføring fremstår unge frøken Buzaladze rett og slett veldig hyper og det hun hadde av sjarme forsvinner veldig og det som skulle vært en heftig sak blir kaldt på en merkelig måte.

Ser at damen ser på seg selv som selvmotivert, aktiv og energisk, men en litt mindre dose med tran hadde nok vært å foretrekke under dette nummeret og personlig reagerer jeg på all den syngingen som høres når vi ser at damen danser, helt greit at de som stemmer trekker for sånn, dette skal, håper jeg, fortsatt være en sangkonkurranse.

Vi får inderlig håpe at dette landets neste finaleplass blir før 2032, åtte år å vente på finalebilletten er altfor lenge å vente spør du meg og litt musikk med noen georgiske undertoner kunne kanskje vært noe?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien