Vi følger eventyret (10. juni)

fairytalecoverstorUkas oppdatering for Rybak i Europa.

Vi starter på hjemlige trakter, der albumet topper Topp 40 for andre uka på rad. Samtidig har Rybak hele tre låter inne blant de ti øverste på Topp 20 (single). «Fairytale» går faktisk opp en plass – til nr 2 – i sin attende uke. «Funny Little World» er rene jo-jo’en, og inntar fjerdeplass – mens «Roll With The Wind» denne uka er landets tiende mest populære låt.

Feberen for «Fairytale» er i ferd med å falle rundt i Europa, og den faller mer eller mindre på de fleste lister. Imidlertid har den oppnådd nesten unike topp-plasseringer for en ESC-vinner fra det siste tiåret:

♦ Nr 1 i Belgia, Danmark, Norge, Sverige og Finland.

♦ Nr 2 i Irland, samt nr 3 i Sveits.

♦ Nr 4 i Tyskland.

♦ Nr 10 i Storbritannia, nr 12 i Østerrike og 14 i Nederland.


Samtidig har Rybak toppet flere iTunes og andre nedlastings- og radiolister. Enkelte land har ingen offisielle lister, og noen – som f.eks. Hellas – er uklare. I Hellas’ tilfelle lanseres disse først på seinsommeren, men skal en stole på diverse kilder – inntar «Fairytale» nå fjerdeplass der, og var nr en tidligere.

Surfer vi litt rundt, dukker Rybak opp på lister i Kroatia, Estland, Latvia, Litauen (nok en nr.1), Russland – på flere lister… Slovakia er et stort spørsmålstegn, for flere nettkilder oppgir plasseringer der – men han har ikke vært inne på de offisielle sidene til IFPI der. Til sist suser han også oppover i Ukraina.

Hvite-Russland?

Finner noen lister derfra, send en link!
Kilder: WorldCharts, VG, alexanderrybak.no
Del:
Relaterte artikler