Slovakia kalder ind til ESC 2010

Slovakia Så lød startskudet fra Slovakias nationale tv (STV) til Eurovisionen 2010, der er idag åbnet op for ansøgninger til den nationale udtagning næste år. Tekstforfattere, komponister og artister kan derved begynde at sende deres bidrag ind, fristen udløber den 30. Oktober 2009.

Nogle af kravene for årets inkaldelse er:

  • Tekstforfattere & komponister kan deltage med mere end en sang
  • Artister kan kun fremføre en sang
  • Alle komponister & artister skal have Slovakisk nationalitet
  • Sangen skal have Slovakisk som hovedsprog, dog kan andet sprog benyttes som omkvæd f.eks. Engelsk

slovakiet 2010Slovakia har deltaget 5 gange ved Eurovisionen – 1993 var Slovakiet en del af de nye landes «udtagning» før Eurovisionen løb af stablen i Millstreet, her kom de dog ikke videre fra. Derudover har de haft bidrag repræsenteret i årene: 1994, 1996, 1998 & 2009 – dette er gjort med 2 18. pladser som bedste resultater hidtil.

Fortsættelse følger!

Kilder: Oikotimes.com – Esctoday.com – Eurovision.tv

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien