Mysteriet Kroatia

norcroNorges telefonstemmer til finalen i Moskva ble som kjent «underkjent», angivelig på grunn av tekniske problemer ved Telenors videresending av stemmer til den sentrale opptelingen. Derfor ble også bare de norske jurystemmene tellende i finalen.

Det har gått rykter på flere fora om spesifikt de kroatiske stemmene (nummeret?) var «kilden» til problemet, og nå da EBU har offentliggjort samtlige resultater, både fra jury og telefonstemmer, er det verdt å se litt nærmere nettopp på Kroatia. 

Norges stemmer (telefon) i semifinalen var disse:

1 Hellas | 2 Serbia | 3 Polen | 4 Irland | 5 Albania | 6 Aserbajdsjan | 7 Lituaen | 8 Estland | 10 Moldova | 12 Danmark

Norges telefonstemmer i finalen blir oppgitt til disse:

1 Litauen | 2 Moldova | 3 Estland | 4 Aserbajdsjan | 5 Kroatia | 6 Danmark | 7 Tyrkia | 8 Sverige | 10 Bosnia | 12 Island


Merkverdig(?) nok er topp 4 alle land fra den semifinalen vi ikke deltok i, mens topp fem fra vår semifinale – også har fått poeng i finalen – riktignok med en liten forandring i rekkefølgen der Aserbajdsjan har klatret opp til «andreplass» av disse.

Den siste poengsummen er 5 til Kroatia, som altså ikke var inne blant Norges topp ti i vår semifinale. Man kan derfor kanskje berettiget sette et stort spørsmålstegn ved om telefonstemmene som nå er offentliggjort, er riktige! Derfor vil også eventuelle spekulasjoner om «riktige» norske poeng under finalen og forandringer på det endelige resultatet, for alltid være nettopp det: Spekualsjoner.

Kilder; EBU, eurovision.tv.Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien