Melodifestivalen 2010 – del 2.

melodifestivalen SVT Den Svenske avisen Expressen bringer idag nyheter vedrørende Melodifestivalen 2010, de nye tiltag ligger i at man går «tilbage» til den gamle model, hvor de 2 højest placerede i delfinalerne sendes direkte til finalen, medens at nummer 3 & 4 sendes til Andra Chancen. Dette vil betyde at duellerne fra dette årets udtagning falder bort, et tiltak som var under hård kritik fra mange sider i år!

Derudover skulle det fra næste året også blive muligt for udenlandske co-tekstfarfattere & co-komponister at deltage som jokerne, der vanen tro tages specielt ud av SVT.

En anden ændring skulle ligge i den «Internationale Jury» som ligeledes indførtes i år, ifølge Expressen skulle den få en mindre fremtrædende rolle næste år – men kigger man nærmere i reglesættet SVT har sat for næste års konkurrence, så vælger den Internationale Jury ét bidrag ud til Finalen, og er ligeledes blandt de 12 juryer som avgiver stemmer på finale-kvelden!

Udpluk av regelsættet for Melodifestivalen 2010:

Det vinnande bidraget i Melodifestivalen utses efter genomförandet av fem deltävlingar (den femte kallad «Andra chansen») och en final. I finalen deltar två vinnare från respektive deltävling samt ytterligare ett bidrag som utsetts av en internationell jurygrupp. Vinnarna av deltävling 1-4 respektive de bidrag som går vidare till Andra chansen utses av det svenska folket genom telefonomröstning. Vinnaren av finalen utses genom sammanvägning av rösterna från 12 jurygrupper (inklusive internationella jurygruppen) och telefonomröstningen bland svenska folket.

Ændringerne av Melodifestivalen kommer efter at Sverige de senere år har fået mindre gode placeringer, så SVT har kanskje nu skjønnet, at opbygningen av utvælgelsen har nogle punkter, som kanskje bør ændres/forenkles for at få tidligere succesfulde fremgangsmåder i front, ved næste års Eurovision Song Contest i Oslo.

Se eventuelt tidligere info om Melodifestivalen 2010!

Kommer der andre nyheter eller meldinger om Melodifestivalen 2010, vender vi tilbage hurtigst muligt!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien