Endelig Tarkan for Tyrkia? (oppdatert)

tarkanturkey (c) escnorgeRyktene har også gått tidligere år, men nå kan det se ut som om en deltakelse av Tarkan i ESC er nærmere en realitet enn noensinne.

Både  esctoday og eurovision.tv melder om Tarkans deltakelse på sine nettsider i dag, sistnevnte riktignok med et lite «?».

Tysk-fødte Tarkan Tevetoğlu har gjennom to tiår vært en av Tyrkias absolutte største popnavn, midt mellom vestlige rytmer og melodier preget av østlige og tradisjonelle innflytelser. I 1999 fikk han en stor internasjonal hit med «Simarik», som var en av de store slagerne også her hjemme på sensommeren. For nøyaktig ti år siden lå «Simarik» som nummer to på VG Topp 20 (kun slått av en annen crossover: «Mambo No. 5″…).

Til tross for denne suksessen, har Tarkans marked først og fremst vært de tyrkisk-språklige landene. Han lanserte et engelsk-språklig album i 2006, med middelmådig suksess blant annet i Tyskland – men klarte på ingen måte å følge opp «Simarik» utenfor Tyrkia. Kanskje kan en ESC-deltakelse bøte på dette, selv om managementet torsdag slo tilbake mot både tyrkiske medier og nettsider og benektet enhver kjennskap til saken.

Kilde: allmusic.com, eurovision.tv, wiki, vg.no. Bilde: escnorge.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien