Melodifestivalen; Folkets joker

sverigeAldri et år uten endringer i Melodifestivalen; det være seg utslagsmetode, internasjonal jury, jokere, you name it… Ei heller årets utgave av Melodifestivalen slipper unna innføringen av en nyskapning; nemlig Folkets joker.

Av 32 delfinalister vil 31 velges ut av SVTs jury, som vanlig. Den siste plassen er det folket som skal velge ut, blant låter som ukjente (og sikkert kjente også) artister har lastet opp på nett. Dette betyr at hvem som helt kan laste opp sin egen sang på svt sine Melodifestival-nettsider, og så skal folket stemme på de bidragene de liker best. Dette minner ikke så rent lite om den metoden Spania har brukt for å velde sitt bidrag de to siste årene, men i Sverige gjelder det kun det 32. og siste bidraget.

marie_lindberg

– Det finnes en magi i at uetablerte artister kommer fram, sier Christer Björkman, og trekker frem Marie Lindberg, (bildet) som, etter egentlig å ha sendt inn et bidrag bare på gøy, tok seg til finalen med sangen «Trying to Recall» i 2007. Melodifestivalen er åpen for alle, men konkurransen har alltid vært knallhard, noe som har gjort det svært vanskelig for uatablerte artister å komme med på den «vanlige» måten, fortsetter Melodifestivalgeneralen. Så vi har tenkt på, i flere år, hvordan vi skal komme rundt dette problemet.

I tillegg er dette en måte å bringe et medium vi ikke tidligere har tatt i bruk spesielt aktivt inn i Melodifestivalen. Forhåpentligvis vil dette også kunne bidra til at vi når et nytt publikum som i større grad benytter seg av internett, avslutter Björkman.

I to uker, fra og med 21 september, vil alle som er interesserte kunne laste opp sitt egenkomponerte bidrag via Melodifestivalens site på svt.se. Deretter skal det svenske folket stemme på sine favoritter, og det bidraget som får flest stemmer blir den fjerde jokeren i Melodifestvalen 2010.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien