Forvirring i Hviterussland

hvite-russlandDet har lenge vært kjent at det neste år blir Hvitesrusslands svar på TV2, ONT, som vil stå for landets bidrag til Oslo. Vi satte tidligere på disse sidene et lite spørsmålstegn på hvordan ONT kunne stå for den hviterussiske utvelgelsen, siden TV-selskapet ikke er medlem av EBU.

Esctoday bringer i dag et uttalelse fra EBUs Björn Erichsen som nettopp bekrefter dette. ONT har søkt om medlemsskap, men et medlemsskap vil neppe bli klart før desember – etter at fristen for påmelding til neste års konkurranse har gått ut. Erichsen kom også med skarpe uttalelser mot ONT, da de allerede har brukt den offisielle logoen til ESC – uten innvilget medlemskap eller rettigheter.

For Hviterussland synes to løsninger å være aktuelle: Førstekanalen BTRC kan fortsette med utvelgelsen som de foregående årene, eller ONT kan få innvilget et «unntak» for påmeldingsfristen. Det siste vil også f.eks. være aktuelt for en eventuell debut av Liechtenstein, som også må vente til desember for å bli tatt opp som fullverdig medlem av organisasjonen.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien