NRK øker lisensen…

norge…men ikke grunnet Oslo 2010!

Medier, og da kanskje særskilt de mer kommersielle tabloidene Dagbladet og Nettavisen, har i flere uker allerede skremt Ola Nordmann med en uviss økning av lisensen for kommende år.

I forbindelse med budsjettfremleggingen i dag kom det frem at avgiften økes med 99 kroner. Dette er ene og alene begrunnet med pris- og avgiftsøkning samt tekniske oppgraderinger. En økning ønsket av NRK så langt tilbake som i mars/april, dvs før Rybaks seier i Moskva.

Som et eksempel på medias propaganda, kan vi nevne Nettavisen/NA24s artikkel «Du får prislappen for Grand Prix» eller Dagbladets vinkling i september her. En mer moderat og informerende artikkel har Aftenposten publisert i dag under overskriften «NRK blir 99 dyrere«.

Noen tilleggsbevilgninger fra Kulturdepartementet til NRK og Oslo-finalen er ikke gitt over statsbudsjettet, og statskanalen ser ut til å måtte finansiere arrangementet selv fra eget budsjett, samt via sponsorer og EBU.

Del:
Relaterte artikler