Irland stiller i Oslo!!

irlandEndelig kom bekreftelsen fra RTÉ; Irland deltar i Eurovision Song Contest 2010 i Oslo!

Det har lenge vært spekulert i at RTÉ’s økonomiske situasjon ikke var sterk nok til at de kunne forsvare å bruke en større sum på deltagelse i ESC2010. Utgiftene de hadde i forbindelse med årets deltagelse var så høye at det lenge så ut til at RTÉ ville droppe deltagelse i Oslo for å spare penger. I dag kan imidlertid esctoday.com melde at RTÉ har bekreftet at deres påmelding er sendt til EBU.

linda_martinDet er foreløpig ikke bestemt hvilket format den nasjonale uttagningen vil få. Irland har de siste årene variert sine utvelgelsesmetoder; fra 2003-2005 ble det irske bidraget valgt ut gjennom taletshowet You’re a star (Mickey Harte, Chris Doran og Donna&Joe), i 2006 og 2007 ble artisten valgt internt i tv-selskapet, henholdsvis Brian Kennedy og Dervish, og seerne fikk stemme over hvilken sang artisten skulle delta med.

De to siste årene har Irlands bidrag blitt valgt i en nasjonal finale (Dustin the Turkey og Sinead & Black Daisy), der tv-seerne og regionale juryer har avgjort hvilket bidrag som skal representere landet. RTÉ vurderer flere ulike muligheter, og melder at de håper å ta en avgjørelse på dette i løpet av kort tid. Linda Martin (bildet) har lenge vært sentral i prosessen med utvelgelse av det irske bidraget, enten som dommer eller medlem i juryen som velger ut finalister blant de innsendte bidragene.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien