Endelig skjer det ting på Island!

islandDet er nå tre uker siden fristen for innsending av bidrag til Söngvakeppni Sjónvarpsins, Islands nasjonale uttagning til Eurovision Song Contest, gikk ut. Siden da har vi ventet i spenning på nyheter; antall innsendte bidrag, datoer, navn, formatet…hva som helst egentlig. Og endelig kommer de første nyhetene!!

150 bidrag ble sendt inn til RÚV, noe som må kunne sies å være et lavt antall, årets resultat tatt i betraktning. En jury har nå valgt ut 14 låter som skal konkurrere i tre semifialer. I tillegg til disse 14 har komponisten av fjorårets islandske bidrag «Is It True», Óskar Páll Sveinsson (bildet) levert et bidrag, slik at det blir fem bidrag som skal kjempe mot hverandre i hver semifinale.

oskar_pall_sveinsson

Dette betyr at RÚV velger samme format som i fjor, noe som da ble kronet med stort hell, da Yohanna endte på en strålende 2.plass i Moskva.

Semifinalene avholdes tre lørdager i januar, den første finner sted 9.januar. To låter stemmes videre fra hver semifinale av tv-seerne, og disse låtene skal så treffes i finalen som går av stabelen 6.februar, der de skal kjempe om retten til å representere Island i Oslo i mai.

Det er foreløpig ikke sluppet noen navn når det gjelder potensielle artister, men vi kommer tilbake med flere nyheter så fort vi vet noe. Når det gjelder andre opphavsmenn er det mange navn som er ute og går, men hvilke som er klare har vi ikke kunnet finne noen sikker kilde til.

Låtene vil bli presentert på en islandsk radiokanal, Rás 2, uken før de skal delta i sine respektive semifinaler. RÚV har bestemt seg for å gjøre dette slik at folket skal få en sjanse til å høre sangene før semifinalene, slik at de kan være bedre forberedt når de skal avgi sine stemmer.

6.februar er forøvrig samme dato som de norske og danske finalene arrangeres, og også den første svenske delfinalen går av stabelen. Så det blir litt av en kveld for nordiske ESC-fans.

Kilde; ruv.is

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien