Makedonia er med

makedoniaDet har i mange måneder gått rykter om at Makedonia ikke kom til å delta i Eurovision Song Contest 2010 på grunn av økonomiske vanskeligheter hos tv-selskapet MKRTV. Nå har imidlertid MKRTV bekreftet at de alikevel ønsker å delta i Oslo.

Den nasjonale utvelgelsesprosessen vil foregå i andre halvdel av februar, og det vil være 28 sanger som skal delte. De vil først konkurrere i to semifinaler med 14 bidrag i hver, før de fire beste fra hver semi vil ta seg til selve finalen. Vinneren i finalen vil kåres ut fra en 50/50-fordeling av stemmer fra tv-seerne og fra en jury bestående av 6 personer. Stemmereglene i Makedonia er endret til å korrespondere med de endringene som er gjort til ESC 2010, noe som innebærer at seerne kan stemmer fra begynnelsen av programmene og helt til et kvarter etter at siste sang er fremført.

next_timeMRKTV vil snart åpne for innsending av bidrag til konkurransen. De som ønsker å sende inn bidrag kan gjøre dette fra 10.november til 20.desember.

Makedonia har de to siste årene endt på den «uheldige» 10.plassen i sin semifinale, og har dermed blitt skjøvet ut av finalen av juryens utvalgte bidrag. I år var det rockebandet Next Time (bildet) som representerte landet med låten «Neshto Shto Ke Ostane«.

Kilde; esctoday.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien